Gemopper bij de Nationale Voorleesdagen

Moppereend is de hoofdpersoon van het Prentenboek van het Jaar 2020. En je raadt het al: ze moppert aan een stuk door!

Bijna 1.200 peuters en kleuters komen in de bibliotheek luisteren naar Moppereend. Daarnaast hebben 42 kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen een voorleespakket van de Bibliotheek Noord-Veluwe ontvangen met daarin o.a. het boek Moppereend om dat zelf voor te lezen.

Kinderen van 0-6 jaar oud kunnen in deze periode gratis lid worden van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Ze ontvangen dan zolang de voorraad strekt bovendien een leuk popje van Moppereend cadeau.

Zoektocht naar voorleeskampioenen

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert in januari en februari de lokale rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

 • De overheid gaat digitaal. U ook?

  Leer werken met de elektronische overheid. Volg de cursus Digisterker in de bibliotheek.

 • Hulp nodig bij het lenen van e-books, het online reserveren of de Bibliotheek App?

  Dan is het digitaal spreekuur wat voor u! Het digitaal spreekuur is ook bedoeld voor het beantwoorden van vragen over tablets en iPads, het oplossen van kleine problemen en tips en trucs over apps.

 • Klik & Tik cursus: Leren werken met de computer/laptop

  Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt de bibliotheek Noord-Veluwe de cursus Klik & Tik aan. De cursus Klik & Tik bestaat uit drie onderdelen en elk onderdeel bestaat uit 5 lessen.

 • Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden

  Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden. Want werk zoeken hoef je niet alleen te doen! Je hoort inspirerende verhalen, krijgt praktische tips en kunt ervaringen uitwisselen.

 • Klik & Tik cursus: Leren werken met de tablet

  Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op de Tablet (Android)/I-Pad/ biedt de bibliotheek Noord-Veluwe de cursus Klik & Tik aan: Leren werken met de Tablet/I-Pad. Deze cursus volgt u in 5 dagdelen van 2 uur.

Nieuws

 1. Ook gastouders betrokken bij Voorleesdagen

  De Nationale Voorleesdagen zijn gestart. Ter gelegenheid daarvan heeft Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, aan de gastouders van Het Schaapje en De Toffe Peer het prentenboek Moppereend cadeau gegeven.

  23 januari 2020

  Bekijk details van Ook gastouders betrokken bij Voorleesdagen

 2. Computerlessen bibliotheek: “De digitale wereld is de toekomst en ik wil niet achterblijven”

  In de bibliotheek in Elburg hebben de deelnemers van de Klik & Tik computercursus hun certificaat ontvangen. Marieke Kanis, teamleider bij de Bibliotheek Noord-Veluwe, overhandigde de certificaten.

  23 januari 2020

  Bekijk details van Computerlessen bibliotheek: “De digitale wereld is de toekomst en ik wil niet achterblijven”

 3. Biebtip 341

  Eigenlijk kwam ik dit boek bij toeval tegen in de LuisterBieb. De auteur, Rascha Peper, stond altijd nog op mijn lijstje om te gaan lezen. Het was er nog nooit van gekomen. Dat dit boek ook nog eens gaat over de Romanovs, de laatste tsarenfamilie van Rusland, gaf de doorslag. Al sinds jonge leeftijd fascineert het verhaal van de Romanovs mij. Downloaden dus dat luisterboek!

  21 januari 2020

  Bekijk details van Biebtip 341

 4. Wethouder overhandigt Boekstartkoffertje aan eerste Hattemse baby van 2020

  Vrijdag 17 januari heeft wethouder Carla Broekhuis-Bonte het Boekstartkoffertje overhandigd aan Phileine. Zij is de eerste Hattemse baby van 2020. Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby.

  20 januari 2020

  Bekijk details van Wethouder overhandigt Boekstartkoffertje aan eerste Hattemse baby van 2020

 5. Boekstartcoach Wapenveld: in gesprek over belang van voorlezen

  In Wapenveld start op 20 januari de boekstartcoach van de Bibliotheek Noord-Veluwe. De boekstartcoach gaat met jonge ouders in gesprek bij het consultatiebureau. Dit gesprek gaat over het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling en de woordenschat en over hoe leuk en plezierig voorlezen is.

  17 januari 2020

  Bekijk details van Boekstartcoach Wapenveld: in gesprek over belang van voorlezen

 6. Meer weten over de pc? De bibliotheek helpt!

  Half februari start de volgende computercursus van de Bibliotheek Noord-Veluwe op de dinsdagavond in Wezep. Er is nog plek, dus wil je meer weten over je pc? Meld je dan aan voor de uitgebreide cursus.

  17 januari 2020

  Bekijk details van Meer weten over de pc? De bibliotheek helpt!

 7. De Taalkeuken in Elburg

  Wil je oefenen met schrijven? Hou je van koken? Dan zoeken we jou!

  15 januari 2020

  Bekijk details van De Taalkeuken in Elburg

 8. Biebtip 340

  Het boek: “De praktijk van een huisarts?” is geschreven door Joost Zaat. Hij is huisarts in Purmerend en schrijft vanaf 2017 ook columns in de Volkskrant. In zijn verhalen geeft hij aan hoe veel omvattend en complex een huisartsenpraktijk is.

  14 januari 2020

  Bekijk details van Biebtip 340

 9. Biebtip 339

  Je hoeft niet naar een ander land te gaan om op reis te zijn. Dit kan gewoon thuis op de bank. Leen een reisverhaal bij de bibliotheek en je waant je in andere sferen.

  7 januari 2020

  Bekijk details van Biebtip 339

Meer

De Taalkeuken in Elburg

Wil je beter leren schrijven en hou je van koken? Kom naar de Taalkeuken.

Agenda

De Taalpunten in de gemeenten Oldebroek en Elburg zoeken nieuwe taalvrijwilligers. Taalvrijwilligers bieden hulp aan mensen die beter willen leren lezen of schrijven.