• Dinsdag 30 oktober, bibliotheek Epe

  Ter gelegenheid van de maand van de geschiedenis organiseert bibliotheek Epe op dinsdag 30 oktober een lezing over de verschillen en overeenkomsten tussen Europa en Rusland. Marie-Thérèse ter Haar, Rusland deskundige verzorgt deze avond

 • dinsdag 6 november, bibliotheek Wezep; woensdag 14 november, bibliotheek Epe

  Linda Nordholt van Slank met Linda verzorgt op dinsdag 6 november een inspirerende avond over het thema voeding bij bibliotheek Wezep en op woensdag 14 november bij bibliotheek Epe. Voeding is het thema van Nederland Leest, de bekende jaarlijkse bibliotheekcampagne.  

 • donderdag 1 november, bibliotheek Vaassen

  In een inspirerende lezing laat Hettie Rensink, docent en schrijver, je aan de hand van voorbeelden ervaren hoe interessant elk mensenleven is.

 • Woensdag 21 november, bibliotheek Epe

  Danielle Maas van Maas studiebegeleiding & coaching houdt 21 november een informatieavond over dyslexie en andere leerproblemen.

 • Donderdag 22 november, bibliotheek Elburg

  Chris de Stoop (1958) is auteur van spraakmakende boeken en schreef ruim dertig jaar reportages voor het tijdschrift Knack. Zijn boeken gaan meestal over actuele thema’s.
   

Nieuws

 1. Biebtip 287

  Een spannende politiethriller met een vrouwelijke inspecteur in de hoofdrol: Erika Foster. Dit is, na Het meisje in het ijs, het tweede deel van de serie rondom Erika Foster. Het derde deel, Donker water, is inmiddels ook in het Nederlands verschenen. De boeken spelen zich af in Londen. De stalker in de nacht is goed zelfstandig te lezen.

  15 oktober 2018

  Bekijk details van Biebtip 287

 2. Manon Jonker wint Zomerfoto actie Bibliotheek Noord-Veluwe

  In de bibliotheek in Wezep heeft Manon Jonker de door haar gewonnen prijs in ontvangst genomen voor haar inzending voor de Zomerfoto actie van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

  12 oktober 2018

  Bekijk details van Manon Jonker wint Zomerfoto actie Bibliotheek Noord-Veluwe

 3. Biebtip 286

  Als geëmancipeerde vrouw heb ik bewust gekozen om 'Vijftig tinten grijs’ niet te lezen. Ik wist bij voorbaat dat dit boek niet aan mij besteed zou zijn. Maar ik ben nu wel gevallen voor het verleidelijke boek ’Vijftig tinten kip’. Dit is een hilarisch kookboek als parodie op 'Vijftig tinten grijs.' Boeiend en erotisch koken met kip.

  9 oktober 2018

  Bekijk details van Biebtip 286

 4. Prijswinnaar Zomerfoto actie Bibliotheek Hattem

  In de bibliotheek in Hattem heeft dhr. C. Mars de door hem gewonnen prijs in ontvangst genomen voor zijn inzending voor de Zomerfoto actie van de bibliotheek.

  8 oktober 2018

  Bekijk details van Prijswinnaar Zomerfoto actie Bibliotheek Hattem

 5. BIEB Magazine Gratis af te halen bij de bibliotheek!

  Het nieuwe BIEB Magazine ligt voor je klaar in onze vestigingen! Haal ’m snel op en lees, puzzel, onderzoek gezellig samen met je (klein)kind. En maak ook nog eens kans op leuke prijzen met diverse win-acties.

  28 september 2018

  Bekijk details van BIEB Magazine Gratis af te halen bij de bibliotheek!

 6. Biebtip 285

  Dit jongerenboek is het tweede in het Nederlands vertaalde liefdesverhaal van Jennifer Niven. Het boek leest gemakkelijk, maar het is niet zo sterk als het eerdere “Waar het licht is”.

  27 september 2018

  Bekijk details van Biebtip 285

 7. Prijswinnaars Vakantiefotowedstrijd

  De bibliotheek was erg nieuwsgierig waar al die boeken tijdens de vakantieperiode naar toe gingen. Naar een ver tropisch vakantieoord? Naar de Noordkaap misschien? Of gewoon heerlijk in de tuin, onder het genot van een drankje en in de schaduw van een parasol?

  26 september 2018

  Bekijk details van Prijswinnaars Vakantiefotowedstrijd

 8. Digitaal spreekuur voor hulp bij digitale aanbod Bibliotheek

  Bibliotheek Noord-Veluwe heeft een groot digitaal aanbod, bestaande uit e-books, LuisterBieb, online cursussen en de Iguana app voor het verlengen en reserveren van media. Bibliotheekleden die meer informatie willen over dit digitale aanbod of die hulp nodig hebben bij het aanmaken van een account, het downloaden van de app of het gebruik van de e-books, LuisterBieb of de online cursussen kunnen terecht bij het Digitale spreekuur in de Bibliotheek Noord-Veluwe.

  26 september 2018

  Bekijk details van Digitaal spreekuur voor hulp bij digitale aanbod Bibliotheek

 9. Tijdelijk abonnement

  Vanaf 1/10/2019 biedt de Bibliotheek Noord-Veluwe 1 soort tijdelijk abonnement aan, het drie maanden abonnement.

  24 september 2018

  Bekijk details van Tijdelijk abonnement

Meer

 • De overheid gaat digitaal. U ook?

  Leer werken met de elektronische overheid.

  Doe de gratis cursus Digisterker in de bibliotheek.

 • Hulp nodig bij het lenen van e-books, het online reserveren of de Bibliotheek App?

  Dan is het digitaal spreekuur wat voor u! Het digitaal spreekuur is ook bedoeld voor het beantwoorden van vragen over tablets en iPads, het oplossen van kleine problemen en tips en trucs over apps.

 • Klik & Tik cursus

  Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt de bibliotheek Noord-Veluwe de cursus Klik & Tik aan. Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. De cursus Klik & Tik bestaat uit drie onderdelen en elk onderdeel bestaat uit 5 lessen.
   

 • Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden

  Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden. Want werk zoeken hoef je niet alleen te doen! Je hoort inspirerende verhalen, krijgt praktische tips en kunt ervaringen uitwisselen.

Gratis online cursus van de maand oktober: beter leren veranderen

Online bibliotheek

Playlist Muziekweb Franse liedjes

Afwijkende openingstijden

Vrijdag 2 november zal bibliotheek Heerde om 17.30 uur sluiten i.v.m. het Jazz festival.

In week 44 is uitleenpunt Hattemerbroek geopend op:

 • di 30 oktober van 13.45-15.00 uur
 • wo 31 oktober van 13.45-15.00 uur
 • vr 2 november van 13.45-15.00 uur
   

Agenda

Gratis BIEB Magazine

Nu in de Bibliotheek: het gratis BIEB Magazine. Haal ‘m op en lees, puzzel, onderzoek gezellig samen met je (klein)kind.

Kinderactiviteiten Hof van Cramer

Bibliotheken veranderen levens

Aanpassing wachtwoord i.v.m. nieuwe privacy wetgeving

Op 25 mei gaat de nieuwe wet AVG van kracht. In verband hiermee vindt er een aantal wijzigingen plaats. Voor de leden van de bibliotheek betekent dit dat de pincode om in te loggen wordt vervangen door een wachtwoord.

Minimaal 8 tekens, maximaal 15 tekens
Gebruik tenminste:
- 1 hoofdletter
- 1 kleine letter
- 1 cijfer
- en één van de volgende tekens  . ! # $ % + - / = ? { | } @

Ingangsdatum van deze nieuwe inlogmethode is 11 juni.
 

Computervrijwilliger gezocht in Epe

In het najaar starten we weer met een Klik & Tik cursus in Epe. Klik & Tik is een cursus voor mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet. Voor deze cursus zoeken we nog een vrijwilliger die, samen met de medewerker de mensen wegwijs wil maken op de computer.

Jeugdbibliotheek

Naar jeugdbibliotheek

Voor de kids van 0-18 jaar is er nu een eigen website! Zoek je leuke boeken of materiaal voor een spreekbeurt, dan ben je hier aan het juiste adres.