home

Sluitingsdagen

Meer informatie voor de sluitingsdagen rondom de feestdagen

Vacature Leesmediaconsulent (16 uur per week)

De Bibliotheek Noord-Veluwe biedt de inwoners van de gemeenten Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde en Epe een prettige en klantvriendelijke basisvoorziening voor lezen, leren, informeren en participeren. Zij verbindt mensen door een gevarieerd aanbod voor lezen, lenen, taal, leren, werk en persoonlijke ontwikkeling. Een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud.

Kijk snel verder!

Digitale vrijwilliger gezocht in gemeente Oldebroek

Voor de maandagochtend in Oldebroek en Wezep zoekt de Bibliotheek Noord-Veluwe een digitale vrijwilliger! De nieuwe vrijwilliger begeleidt samen met een medewerker een cursus.

Lees meer

22 mei: Kinderworkshop radijsjes zaaien in Wezep

De workshop wordt gegeven door Ruth Dam van de Makkelijke Moestuin in Wezep. Er is geen vaste begintijd, de kinderen kunnen gewoon binnenlopen tussen 14.30 en 16.00 uur.

Lees meer

23 mei: Miniworkshop plantjes stekken in bieb Epe

Kim Ziengs is in de coronatijd begonnen met stekken en zaaien van plantjes. Dit was zo succesvol en Kim was zo enthousiast dat ze al snel te veel plantjes had. Zo ontstond haar plantenasiel.

Lees meer

25 mei: Workshop 3D bij Kunstfestival Hattem door de bibliotheek

Kom naar onze stand voor een workshop met een 3D pen! Maak met een 3D pen de hoofdpersoon uit je favoriete boek of ontwerp zelf een 3D afbeelding. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. 

Lees meer

30 mei: Boekstartwebinar - Voorlezen, samen met je baby en dreumes

Hoe zorg je ervoor dat jij en je kindje plezier beleven aan een voorleesmoment? Welke boekjes zijn daarvoor geschikt? En wat kun je nog meer voor leuks doen met boeken?

Lees meer

  • Kom op zaterdag 1 juni naar de BoekStartdag waar de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom krijgen. Ontdek hoe fijn het is om samen met je (klein)kindje met boekjes en taal bezig te zijn.

    Kijk hier welke activiteiten er zijn!

30 mei: Ontmoet vereniging Groentje in Wezep

Benieuwd naar wat Groentje allemaal doet en wat Groentje is? Kom dan naar de bibliotheek, er zijn verschillende mensen van Groentje aanwezig om hierover te vertellen.

Lees meer

13 juni: Lezing/workshop 'De Veluwe als plaats delict'

Ben je benieuwd waarom de setting zo’n belangrijke rol speelt in thrillers? En hoor je graag van de auteur Machteld van Zalingen zelf waarom ze voor een bepaalde locatie kiest?

Lees meer

17 juli: Handig worden met digitale zorg in Heerde

Leren hoe je het patiëntenportaal van de huisarts en het ziekenhuis gebruikt? Dat kan bij de gratis cursus DigiVitaler bij de bibliotheek in Heerde. Meedoen? Meld je aan!

Lees meer

Digitale vraag? In 6 vestigingen hebben we het Bibliotheekspreekuur!

Bij het Bibliotheekspreekuur helpen we bij vragen over de digitale overheid, DigiD en het invullen van formulieren. Ook voor vragen over onze e-books en online cursussen.

Lees meer

Dat is makkelijk: E-books ook zonder laptop op je e-reader

Vanaf nu helpt de bibliotheek leners met een e-reader maar zonder laptop bij het lenen van de e-books van de bibliotheek. Kom voor hulp naar het bibliotheekspreekuur.

Lees meer

Leer omgaan met het patiëntenportaal huisarts en ziekenhuis

Leer hoe je het patiëntenportaal van de huisarts en het ziekenhuis gebruikt. Met zo’n portaal heb je overal toegang tot je medische gegevens, afspraken, herhaalrecepten en kun je vragen stellen. 

Lees meer