home

AfhaalBieb: lezen blijft mogelijk!

Door de verlenging van de coronamaatregelen moeten ook bibliotheken in ieder geval tot en met 26 mei sluiten. Maar je kunt blijven lezen! Op 27 april (Koningsdag), 13 mei (Hemelvaartsdag) en op 24 mei (2e Pinksterdag is er geen AfhaalBieb.

Meer informatie

20 april | Jouw top CV – online workshop

De Bibliotheek gaat online! Met een training 'CV om trots op te zijn' Dit aanbod is interessant voor alle in-between-jobbers, maar ook voor alle thuisblijvers die deze Covid-periode gebruiken om stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling.

WO2-verhaal gezocht!

Heb jij een bijzonder oorlogsverhaal of object? Stuur deze dan online in! Van maart t/m mei gaan we op zoek naar persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Als vervolg op de tournee van WO2-cafés in 2020 kan je nu digitaal je oorlogsverhalen of objecten met ons delen!

WO2-verhaal gezocht!

Van maart t/m mei 2021 zijn Rijnbrink, Erfgoed Gelderland en de Gelderse Bibliotheken op zoek naar Gelderse oorlogsverhalen. Bas Steman gaat vervolgens langs bij een aantal van de meest bijzondere verhalen. In dit filmpje vertelt Frans Rozendal uit Zutphen over de oorlogsgeschiedenis van zijn familie.

Kidslab

KidsLabs zijn workshops die Tetem in samenwerking met een aantal bibliotheken en Twentse maakplaatsen hebben ontwikkeld. Elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar aan de slag!

Minecraft Challenge #11

Alle Minecraft-fans opgelet! Iedere maand organiseren de BiebBouwers van de Bibliotheek een heuse Minecraftchallenge. Je gaat aan de slag met een uitdagende bouwopdracht. Ben je tussen de 9 en 14 jaar? Lees dan snel verder!

De nieuwe bibliotheek in Vaassen

De AfhaalBieb: van aanvraag tot tasje

Taalpunten zoeken Taalvrijwilligers

Taalvrijwilligers begeleiden iemand die beter Nederlands wil leren spreken, lezen en/of schrijven.

Tijdschriftenbieb

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden.

De DigiHulplijn

De DigiHulplijn is er om jou te helpen met al jouw vragen over je computer, laptop, smartphone en/of tablet. Het gratis telefoonnummer is elke werkdag bereikbaar van 09:00 – 17:00 uur.

Lees meer

Tips voor de jeugd

Tips voor volwassenen

Digi-taalhuis

Persoonlijke ontwikkeling

Met de cursussen van de Bibliotheek werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Volg een online cursus over productiviteit, management, marketing, programmeren, design of een van de vele andere onderwerpen.

Lees meer

Donorregistratie

De donorwet. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar staat in het nieuwe Donorregister.

Gratis online trainingen

Vanaf nu kun je direct aan de slag met online trainingen. Allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.