Resultaat 1 - 10 (van 115)

• Biebtip 319

9 juli 2019

Een prachtig prentenboek over Bas de boomkikker. Bas is een boomkikker die bang is. Hij hoort vanalles, wat zal dat zijn? Maar hij hoeft niet bang te zijn want het zijn maar een schilpad, kevertje, apen, specht en zijn papa. Maar oh nee, dan ziet hij een slang, gelukkig kunnen wij die wegjagen.

Bekijk details van Biebtip 319

• Interessante Noord-Korea lezing bij Bibliotheek Heerde

5 juli 2019

Marc Roth heeft woensdagavond bij de Bibliotheek in Heerde een zeer interessante lezing gegeven over zijn ervaring als bezoeker van Noord-Korea. In de lezing ‘’De verbeelde werkelijkheid’ nam Roth zijn publiek mee naar één van de meest gesloten landen ter wereld.

Bekijk details van Interessante Noord-Korea lezing bij Bibliotheek Heerde

• VoorleesExpress werkt

4 juli 2019

In gezinnen die meedoen aan de VoorleesExpress wordt de leesomgeving thuis en de taalontwikkeling van de kinderen verrijkt, zo blijkt uit een studie van de Erasmus Universiteit in opdracht van Stichting Lezen. Ouders gaan naar eigen zeggen vaker voorlezen en de boekenkennis en het verhaalbegrip van kinderen groeien.

Bekijk details van VoorleesExpress werkt

• Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Vos

2 juli 2019

Wethouder Liesbeth Vos heeft het jaarverslag 2018 van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur van de bibliotheek, overhandigde haar het jaarverslag.

Bekijk details van Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Vos

• Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Aalbers

2 juli 2019

Wethouder Jan Aalbers en raadsgriffier Dennie Kattenberg hebben het jaarverslag 2018 van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur van de bibliotheek, overhandigde hen het jaarverslag.

Bekijk details van Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Aalbers

• Biebtip 318

2 juli 2019

De ‘zwijnenbende’, bestaande uit Rein, Hein en Stijn willen voorkomen dat meneer Spekbuik vandaag een wiskundetoets geeft. Niet omdat ze er slecht in zijn, maar omdat Anna en Suzanne het gevraagd hebben.

Bekijk details van Biebtip 318

• Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Broekhuis

25 juni 2019

Wethouder Broekhuis heeft het jaarverslag van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur van de bibliotheek, overhandigde haar het jaarverslag.

Bekijk details van Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Broekhuis

• Taalpunt Oldebroek ontvangt laptops van deltaWonen

25 juni 2019

Maandag 17 juni heeft Barrie Nitrauw van Taalpunt Oldebroek 3 laptops ontvangen van de projectgroep laaggeletterdheid van deltaWonen. Het Taalpunt had eerder aan deltaWonen laten weten op zoek te zijn naar laptops die niet meer gebruikt worden in een bedrijf, maar nog wel even mee kunnen. Het Taalpunt gaat de laptops gebruiken om inwoners digitaal vaardiger te maken.

Bekijk details van Taalpunt Oldebroek ontvangt laptops van deltaWonen

• VakantieBieb ook voor volwassenen

25 juni 2019

Vanaf 1 juli is de VakantieBieb ook open voor volwassenen. Op die datum worden de 20 e-books voor volwassenen toegevoegd. Zowel spannende boeken, literatuur, romantische verhalen als informatieve boeken. Vanaf 1 juni was de VakantieBieb al open voor kinderen en jongeren, voor hen zijn er 30 e-books. Bibliotheekleden die hulp willen bij de installatie van de VakantieBieb-app of vragen hebben over de VakantieBieb kunnen in juli terecht op het digitale spreekuur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. De...

Bekijk details van VakantieBieb ook voor volwassenen

• Biebtip 317

25 juni 2019

Veda Muller, 27 jaar en afgestudeerd in de algemene cultuurwetenschappen heeft geen reden onsuccesvol te zijn. De stad waar ze woont biedt eindeloze mogelijkheden. Maar Veda kan na twee jaar nog steeds geen werk vinden. Ze heeft een (tijdelijk) baantje in de catering. Andere millenials, zoals haar twee huisgenoten maken wel volop carriere.

Bekijk details van Biebtip 317