Resultaat 1 - 10 (van 136)

• Gedreven Terlouw: we kunnen het energie probleem oplossen

14 november 2019

Woensdagmiddag 13 november gaf Jan Terlouw op uitnodiging van de Bibliotheek Noord-Veluwe in Heerde een lezing over duurzaamheid. Op gedreven wijze sprak Terlouw over energie gebruik.

Bekijk details van Gedreven Terlouw: we kunnen het energie probleem oplossen

• Veel belangstelling voor rasverteller de Jager

8 november 2019

"Jan wist als kind al over elk blaadje een verhaal te vertellen. Een rasverteller!", zegt een enthousiaste bezoekster in de Bibliotheek in Elburg. Donderdagavond hield Jan Martin de Jager daar een lezing over zijn pelgrimstocht van vorig jaar.

Bekijk details van Veel belangstelling voor rasverteller de Jager

• Biebtip 333

5 november 2019

Je kent ze misschien wel: De posters van Plint. Vaak hangen ze in scholen of andere openbare gebouwen. Mooie gedichten met een prachtige illustratie erbij. Ik vind het altijd een feestje om er even bij stil te staan en ze te lezen!

Bekijk details van Biebtip 333

• Weer vijf trotse tabletgebruikers bij de Bibliotheek

1 november 2019

Opnieuw vijf trotse cursisten bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Zij hebben donderdagavond in het Wijkontmoetingscentrum 'Hart van Thornspic' in Doornspijk hun certificaat voor de Klik & Tik tablettraining ontvangen.

Bekijk details van Weer vijf trotse tabletgebruikers bij de Bibliotheek

• Biebtip 332

29 oktober 2019

Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met Donal Skehan op tv. Een jonge jongen die veel passie voor het eten en ingrediënten heeft.

Bekijk details van Biebtip 332

• Taalvrijwilligers gezocht in Oldebroek en Elburg

24 oktober 2019

De Taalpunten in de gemeenten Oldebroek en Elburg zoeken nieuwe taalvrijwilligers. Taalvrijwilligers bieden hulp aan mensen die beter willen leren lezen of schrijven.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht in Oldebroek en Elburg

• Biebtip 331

22 oktober 2019

Een alfabet van gevoelens. De B van bijzonder, de C van chagrijnig, de D van dapper, J van jaloers en de K van kwetsbaar. Misschien weet je hoe dat voelt, maar hoe verbeeld je dat?

Bekijk details van Biebtip 331

• Hulp en advies bij bibliotheek apps en e-books

21 oktober 2019

Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen verschillende bibliotheek apps gebruiken en e-books van de bibliotheek lenen. Wie daar hulp of advies bij nodig heeft kan terecht bij het maandelijkse Digitale spreekuur.

Bekijk details van Hulp en advies bij bibliotheek apps en e-books

• Cursist tablet training: “Ik zou de tablet niet meer willen missen!”

17 oktober 2019

Afgelopen woensdag ontvingen de cursisten van de eerste tablet training van de Bibliotheek Noord-Veluwe in Elburg hun certificaat. Na vijf lessen hebben ze het Klik & Tik tablet programma volledig gevolgd en bovendien de mogelijkheid gekregen om hun eigen specifieke vragen beantwoord te krijgen.

Bekijk details van Cursist tablet training: “Ik zou de tablet niet meer willen missen!”

• Spreekwoorden als cultureel erfgoed

15 oktober 2019

Spreekwoorden zijn een stuk cultureel erfgoed waar we trots op moeten zijn. Daar waren de aanwezigen van de lezing over Spreekwoorden en gezegden het over eens. Mariël Schotpoort, liefhebber van spreekwoorden en gezegden, hield deze lezing in Epe.

Bekijk details van Spreekwoorden als cultureel erfgoed