nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 18)

 • Afhaal Bieb van start

  26 maart 2020

  Bibliotheek Noord-Veluwe biedt leners de mogelijkheid om op afspraak boeken of dvd’s te halen. Afgelopen week is er getest met de Afhaal Bieb. In iedere gemeente is er nu de mogelijkheid om een verrassingstasje te halen.

  Bekijk details van Afhaal Bieb van start

 • Biebtip 350

  24 maart 2020

  Het zijn bijzondere tijden: 75 jaar bevrijding en heel Nederland zit thuis. Het Corona-virus heeft ons land in zijn greep. Vandaar dat ik vandaag koos voor een biebtip die toegankelijk is voor heel Nederland, of je nu lid bent van de bibliotheek, of niet. Download de LuisterBieb, waarin nu 100 luisterboeken staan voor iedereen. Gratis!

  Bekijk details van Biebtip 350

 • Nu lid worden? Vooral doen!

  24 maart 2020

  Maak digitaal gebruik van de Bibliotheek!

  Bekijk details van Nu lid worden? Vooral doen!

 • Biebtip 349

  17 maart 2020

  Een lekker vies boek, waar je nog heel veel van kunt leren ook! Welk dier poept zoveel in 1 keer dat je er een zwembad mee kunt vullen? Welk dier kan zijn poep wel 1,5 meter ver wegschieten? Poepen kwallen ook? Welk dier gooit met poep om de vijanden weg te jagen? En dat poep heel kostbaar kan zijn?

  Bekijk details van Biebtip 349

 • Cursus Leer werken met de e-overheid start in Hattem

  12 maart 2020

  Gemeente, zorgverzekering en allerlei overheidsdiensten verwijzen inwoners met vragen steeds vaker naar digitale loketten. Dat maakt het aanvragen van huurtoeslag, wisselen van zorgverzekering of het doorgeven van een verhuizing er niet altijd gemakkelijker op.

  Bekijk details van Cursus Leer werken met de e-overheid start in Hattem

 • Boekstartcoach Heerde: in gesprek over belang van voorlezen

  11 maart 2020

  In Heerde start op 18 maart de boekstartcoach van de Bibliotheek Noord-Veluwe. De boekstartcoach gaat met jonge ouders in gesprek bij het consultatiebureau. Dit gesprek gaat over het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling en de woordenschat en over hoe leuk en plezierig voorlezen is.

  Bekijk details van Boekstartcoach Heerde: in gesprek over belang van voorlezen

 • Biebip 348

  10 maart 2020

  Het is 1939. De 9-jarige Ada woont met haar moeder en haar broertje Jamie in een eenkamerappartement in een slechte wijk in Londen. Ada heeft een klompvoet (een vergroeiing van haar enkel) waardoor ze niet kan lopen. Ada wordt mishandeld door haar moeder: ze is nog nooit buiten geweest, ze wordt vaak geslagen en uitgescholden en soms moet ze zelfs voor straf een poos in een aanrechtkastje zitten.

  Bekijk details van Biebip 348

 • Enthousiaste Herman Pleij zorgt voor een lach in Elburg

  10 maart 2020

  Herman Pleij was als spreker te gast in Elburg op uitnodiging van de Culturele Stichting Elburg, Elburger Boekhandel en Bibliotheek Noord-Veluwe. De ontmoeting vond plaats in het kader van de Boekenweek, met als thema “Rebellen en dwarsdenkers”.

  Bekijk details van Enthousiaste Herman Pleij zorgt voor een lach in Elburg

 • Saamhorigheid bij computercursus bibliotheek

  5 maart 2020

  Zeven Hattemers hebben woensdagochtend bij de bibliotheek het certificaat ontvangen voor hun succesvolle deelname aan de computercursus Klik & Tik. Zes van hen volgden de cursus voor de laptop/pc, een cursist volgde de iPad training.

  Bekijk details van Saamhorigheid bij computercursus bibliotheek

 • Leden Bibliotheek Noord-Veluwe lezen bijna 36.000 e-books

  20 februari 2020

  35.894 e-books zijn er in 2019 geleend door leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat zijn er 2.239 meer dan in 2018. Inmiddels heeft 17,5% van de leden van deze bibliotheek een e-book account. Gemiddeld leenden zij 8 e-books per persoon vorig jaar.

  Bekijk details van Leden Bibliotheek Noord-Veluwe lezen bijna 36.000 e-books