nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 15)

 • Biebtip 468 Bekijk details

  6 december 2022

  Afgelopen vrijdag was ik in de bibliotheek in Wapenveld de nieuw binnengekomen boeken aan het uitpakken en viel mijn oog op een prentenboek met de titel: Word nooit groot. Het had gelijk mijn interesse want…hoezo…??? Kinderen willen toch altijd groot worden…

 • Biebtip 467 Bekijk details

  1 december 2022

  Wat doen we met de spullen? Hoe ga je te werk? Wanneer de laatste ouder is overleden? Hoe past dit in het rouwproces? Dit zijn vragen die de auteur Dick Wittenberg zich afvraagt, nadat hij zich realiseert, dat hij bijna geen actieve herinneringen heeft aan het leeghalen van zijn ouderlijk huis.

 • Biebtip 466 Bekijk details

  16 november 2022

  Onlangs kwam ik deze klassieker in een heel mooi nieuw jasje tegen. En wel als jeugdboek: Animal Farm.

 • Interessante historische lezing bij bibliotheek Vaassen Bekijk details

  14 november 2022

  Donderdagavond 10 november hield Rob Krabben bij de bibliotheek in Vaassen een historische lezing. De lezing ging over zijn boek “Oh ja! Het alfabet van onze jeugd”. De lezing werd georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe in samenwerking met Museum Vaassen Historisch.

 • Dichter van de Noord Veluwe Bekijk details

  7 november 2022

  Cultuurplein zal in samenwerking met de Bibliotheek Noord Veluwe op 2 februari 2023 de dichters van de Noord Veluwe uitroepen. ‘De laatste week van januari is de landelijke week van de poëzie en direct aansluitend vragen we aandacht voor de regionale dichtkunst’ vertellen Marieke Kanis van de bibliotheek en Jan Bertil Pool van Cultuurplein. Amateurs en professionals kunnen in twee verschillende leeftijdscategorieën deelnemen.

 • Bibliotheek Doornspijk tijdelijk gesloten Bekijk details

  7 november 2022

  Uitleenpost Doornspijk, een vestiging van Bibliotheek Noord-Veluwe, is gesloten van maandag 14 t/m dinsdag 29 november.

 • Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

  4 november 2022

  Vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn en anderen te helpen met het beter leren spreken, lezen of schrijven ervan? Meld je dan aan bij Taalpunt Epe/Vaassen of Taalpunt Heerde van de Bibliotheek Noord-Veluwe en wordt taalvrijwilliger van één of meer volwassenen.

 • Uitleenpunt Emst vanaf 28 november gesloten Bekijk details

  3 november 2022

  Uitleenpunt Emst, onderdeel van de Bibliotheek Noord-Veluwe, is op maandag 28 november voor het laatst geopend. Reden voor de sluiting is het geringe aantal leden.

 • Gerard Libert brengt geschiedenis tot leven Bekijk details

  31 oktober 2022

  Gerard Libert hield donderdagavond bij de Bibliotheek in Hattem een lezing over rampjaar 1672. Tijdens deze lezing bracht hij de geschiedenis van dat jaar weer helemaal tot leven.

 • Uitleenpunt Bibliotheek naar MFC Hart van Oosterwolde Bekijk details

  28 oktober 2022

  Vanaf maandag 31 oktober is het uitleenpunt van Bibliotheek Noord-Veluwe in Oosterwolde geopend in MFC Hart van Oosterwolde. Op deze nieuwe locatie is de bibliotheek makkelijker bereikbaar voor volwassenen en jongeren.

Paginanavigatie