Resultaat 1 - 10 (van 151)

• Ook gastouders betrokken bij Voorleesdagen

23 januari 2020

De Nationale Voorleesdagen zijn gestart. Ter gelegenheid daarvan heeft Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, aan de gastouders van Het Schaapje en De Toffe Peer het prentenboek Moppereend cadeau gegeven.

Bekijk details van Ook gastouders betrokken bij Voorleesdagen

• Computerlessen bibliotheek: “De digitale wereld is de toekomst en ik wil niet achterblijven”

23 januari 2020

In de bibliotheek in Elburg hebben de deelnemers van de Klik & Tik computercursus hun certificaat ontvangen. Marieke Kanis, teamleider bij de Bibliotheek Noord-Veluwe, overhandigde de certificaten.

Bekijk details van Computerlessen bibliotheek: “De digitale wereld is de toekomst en ik wil niet achterblijven”

• Biebtip 341

21 januari 2020

Eigenlijk kwam ik dit boek bij toeval tegen in de LuisterBieb. De auteur, Rascha Peper, stond altijd nog op mijn lijstje om te gaan lezen. Het was er nog nooit van gekomen. Dat dit boek ook nog eens gaat over de Romanovs, de laatste tsarenfamilie van Rusland, gaf de doorslag. Al sinds jonge leeftijd fascineert het verhaal van de Romanovs mij. Downloaden dus dat luisterboek!

Bekijk details van Biebtip 341

• Wethouder overhandigt Boekstartkoffertje aan eerste Hattemse baby van 2020

20 januari 2020

Vrijdag 17 januari heeft wethouder Carla Broekhuis-Bonte het Boekstartkoffertje overhandigd aan Phileine. Zij is de eerste Hattemse baby van 2020. Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby.

Bekijk details van Wethouder overhandigt Boekstartkoffertje aan eerste Hattemse baby van 2020

• Boekstartcoach Wapenveld: in gesprek over belang van voorlezen

17 januari 2020

In Wapenveld start op 20 januari de boekstartcoach van de Bibliotheek Noord-Veluwe. De boekstartcoach gaat met jonge ouders in gesprek bij het consultatiebureau. Dit gesprek gaat over het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling en de woordenschat en over hoe leuk en plezierig voorlezen is.

Bekijk details van Boekstartcoach Wapenveld: in gesprek over belang van voorlezen

• Meer weten over de pc? De bibliotheek helpt!

17 januari 2020

Half februari start de volgende computercursus van de Bibliotheek Noord-Veluwe op de dinsdagavond in Wezep. Er is nog plek, dus wil je meer weten over je pc? Meld je dan aan voor de uitgebreide cursus.

Bekijk details van Meer weten over de pc? De bibliotheek helpt!

• De Taalkeuken in Elburg

15 januari 2020

Wil je oefenen met schrijven? Hou je van koken? Dan zoeken we jou!

Bekijk details van De Taalkeuken in Elburg

• Biebtip 340

14 januari 2020

Het boek: “De praktijk van een huisarts?” is geschreven door Joost Zaat. Hij is huisarts in Purmerend en schrijft vanaf 2017 ook columns in de Volkskrant. In zijn verhalen geeft hij aan hoe veel omvattend en complex een huisartsenpraktijk is.

Bekijk details van Biebtip 340

• Biebtip 339

7 januari 2020

Je hoeft niet naar een ander land te gaan om op reis te zijn. Dit kan gewoon thuis op de bank. Leen een reisverhaal bij de bibliotheek en je waant je in andere sferen.

Bekijk details van Biebtip 339

• Vooral e-book vragen bij digitaal spreekuur bibliotheek

18 december 2019

Al enige jaren is er iedere maand een digitaal spreekuur in iedere gemeente van het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dit spreekuur is voor informatie en uitleg over de apps en e-books van de bibliotheek, de LuisterBieb en de digitale bronnen van de Bibliotheek. Maar ook voor andere vragen over de smartphone en tablet is ruimte op het digitale spreekuur.

Bekijk details van Vooral e-book vragen bij digitaal spreekuur bibliotheek