Resultaat 1 - 10 (van 78)

• Biebtip 290

12 november 2018

Een waargebeurd verhaal van een Nederlands meisje in een Jappenkamp. In 1942 worden alle Nederlanders in Nederlands-Indië door de Japanners opgesloten in kampen, de ‘Jappenkampen’.

Bekijk details van Biebtip 290

• Levendige presentatie over voeding, afvallen en gezondheid

9 november 2018

Linda Nordholt, van Slank met Linda, heeft dinsdagavond een inspirerende lezing gegeven bij Bibliotheek Wezep.

Bekijk details van Levendige presentatie over voeding, afvallen en gezondheid

• Biebtip 289

6 november 2018

Meneer Max schildert overal en iedereen die hij tegenkomt. Hij schildert de mensen zoals ze zijn. Als hij in het Burgerweeshuis in Amsterdam is om de meisjes te schilderen, maakt hij een praatje met Martha, één van de meisjes. Hij wil graag een portret van haar schilderen maar moet daar natuurlijk toestemming voor vragen.

Bekijk details van Biebtip 289

• Boeiende Europa – Rusland lezing in Epe

1 november 2018

De bezoekers van de lezing over De verschillen en overeenkomsten tussen Europa en Rusland luisterden dinsdagavond in de Bibliotheek in Epe geboeid naar drs. Marie-Thérèse ter Haar. Drs. ter Haar is Rusland en Oost-Europa deskundige en volgt de ontwikkelingen in Rusland op de voet.

Bekijk details van Boeiende Europa – Rusland lezing in Epe

• Biebtip 288

30 oktober 2018

Een warme nazomer dag, de eerste schooldag na de zomervakantie. Alles is vertrouwd en tegelijkertijd is alles anders. Bé heeft door de ziekte van Pfeiffer haar vriendinnen ruim twee maanden niet gezien. Zij hebben samen van alles meegemaakt terwijl Bé gewoon thuis was.

Bekijk details van Biebtip 288

• Ondernemend met taal

29 oktober 2018

Een doelstelling van het landelijke programma 'Bibliotheek en basisvaardigheden' is dat elke bibliotheek over een Taalhuis gaat beschikken. Ook de Bibliotheken Noord-Veluwe en Nijkerk hebben zo'n Taalhuis, maar zij doen méér dan dat.

Bekijk details van Ondernemend met taal

• Nog dit jaar Spaans spreken? Volg een online cursus van de Bibliotheek!

26 oktober 2018

Als lid van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunt u ieder jaar gratis twee online cursussen volgen. Deze cursussen volgt u in eigen tijd en tempo in een online omgeving. Dus wilt u dit jaar nog Spaans leren spreken? Volg dan de online cursus Spaans in twee weken.

Bekijk details van Nog dit jaar Spaans spreken? Volg een online cursus van de Bibliotheek!

• Gezocht: nieuwe taalvrijwilligers voor Taalpunt Elburg en Oldebroek

26 oktober 2018

De Taalpunten in Elburg en Oldebroek zoeken taalvrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven en spreken. In november start er op donderdagavond een nieuwe taaltraining voor vrijwilligers uit de gemeenten Elburg en Oldebroek bij de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Bekijk details van Gezocht: nieuwe taalvrijwilligers voor Taalpunt Elburg en Oldebroek

• Manon Jonker wint Zomerfoto actie Bibliotheek Noord-Veluwe

12 oktober 2018

In de bibliotheek in Wezep heeft Manon Jonker de door haar gewonnen prijs in ontvangst genomen voor haar inzending voor de Zomerfoto actie van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Bekijk details van Manon Jonker wint Zomerfoto actie Bibliotheek Noord-Veluwe

• Prijswinnaar Zomerfoto actie Bibliotheek Hattem

8 oktober 2018

In de bibliotheek in Hattem heeft dhr. C. Mars de door hem gewonnen prijs in ontvangst genomen voor zijn inzending voor de Zomerfoto actie van de bibliotheek.

Bekijk details van Prijswinnaar Zomerfoto actie Bibliotheek Hattem