Resultaat 1 - 10 (van 44)

• Taalvrijwilligers ontvangen certificaat van wethouder Visser

19 april 2018

Wethouder Visser heeft in de Bibliotheek in Epe certificaten uitgereikt aan nieuwe taalvrijwilligers. Wethouder Visser benoemde het belang van de taalvrijwilligers. “Vorig jaar bij de certificaatuitreiking sprak een taalambassadeur, iemand die laaggeletterd was maar leerde lezen en schrijven. Ze was zo blij, haar wereld was zo anders geworden. Taalvrijwilligers vergroten de wereld van de deelnemers.”

Bekijk details van Taalvrijwilligers ontvangen certificaat van wethouder Visser

• Biebtip 268

5 april 2018

Depressies onder jongeren, het komt meer voor dan u denkt. Bijna 5 procent van alle jongeren tussen 12 en 20 jaar lijdt hieraan of heeft een depressie gehad.

Bekijk details van Biebtip 268

• Biebtip 267

30 maart 2018

Spreekwoorden en gezegden, ik ben ermee opgegroeid. Maar dat is niet voor iedereen het geval. Voor bijvoorbeeld kinderen of voor mensen met een anderstalige achtergrond kunnen die spreekwoorden en gezegden soms meer vragen oproepen dan dat ze iets duidelijk maken. Want stel je eens voor “De hond in de pot vinden”, wat bedoelen ze daar nou mee?

Bekijk details van Biebtip 267

• Walk&Talk Heerde start 5 april

29 maart 2018

Dé maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij Bibliotheek Noord-Veluwe. Iedereen die op zoek is naar werk, is van harte welkom bij de Walk&Talk bijeenkomsten van Bibliotheek Noord-Veluwe. Donderdag 5 april gaat Walk&Talk Heerde van start.

Bekijk details van Walk&Talk Heerde start 5 april

• Biebtip 266

22 maart 2018

Zoektocht naar het ware verhaal van Frans Julius Johan van Heemstra alias “bommenneef”, het brein achter een aanslag op drie foute Nederlanders in 1946.

Bekijk details van Biebtip 266

• Opening door Wethouder Hospers van schoolbibliotheek Jan Jaspers

17 maart 2018

Maandagmiddag 12 maart is de gloednieuwe schoolbibliotheek in de Jan Jaspers school feestelijk geopend door Wethouder Hospers. Door een bijzondere samenwerking tussen Edith Koridon van Cultuurplein Noord Veluwe, Karin Wolf van Bibliotheek Noord-Veluwe en Ingeborg van Raalte en Hermeline Pap van de Jan Jaspers school kan dit project plaats vinden.

Bekijk details van Opening door Wethouder Hospers van schoolbibliotheek Jan Jaspers

• Biebtip 265

17 maart 2018

Hij is bekend van onder andere televisie, films en strips. Mr. Bean wordt gespeeld door Rowan Atkinson. Hij is een onhandige, egoïstische en vaak vindingrijke persoon die regelmatig in hilarische situaties terechtkomt.

Bekijk details van Biebtip 265

• Opening studiecabines Bibliotheek Elburg

17 maart 2018

Wethouder José Oosthoek heeft in Bibliotheek Elburg de nieuwe studiecabines officieel geopend. De officiële opening vond plaats in aanwezigheid van Marieke Kanis, teamleider van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder Oosthoek is blij met de nieuwe voorziening “De studiecabines in de bibliotheek in Elburg zijn een mooie aanwinst om elkaar te ontmoeten, om te studeren, rustig te kunnen lezen of om taalles te krijgen”.

Bekijk details van Opening studiecabines Bibliotheek Elburg

• De WoWi! bus komt naar de Bibliotheek Noord-Veluwe!

17 maart 2018

Zelf aan de slag met de nieuwste innovatieve apparaten. Biebbus vol digitale nieuwigheden komt naar de Bibliotheek Noord-Veluwe

Bekijk details van De WoWi! bus komt naar de Bibliotheek Noord-Veluwe!

• Mirthe Bakker uit Epe voorleeskampioen regio Veluwe Noord!

12 maart 2018

De Voorleeswedstrijd van de regio Veluwe Noord is gewonnen door Mirthe Bakker van de K. Norelschool uit Epe. De regionale ronde van de Voorleeswedstrijd werd georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe en CODA.

Bekijk details van Mirthe Bakker uit Epe voorleeskampioen regio Veluwe Noord!