nieuws

 • Belangrijke tips bij lezing door bank, politie en bieb Bekijk details

  29 september 2023

  De lezing bij de Bibliotheek in Wezep over veilig bankieren en fraude herkennen, een samenwerking bussen Regiobank, politie en de Bibliotheek Noord-Veluwe, leverde belangrijke tips op voor de aanwezigen.

 • Prijswinnaars bibliotheek ‘t Harde Bekijk details

  29 september 2023

  Bij de bibliotheek in ’t Harde zijn de prijzen uitgereikt voor de activiteiten van de bibliotheek rondom de opening van het centrumplein in ’t Harde. Op 1 september stond er een kraam voor de bibliotheek waar kinderen een kleurplaat konden ophalen en voor volwassen was er een prijsvraag om te raden hoeveel bladzijden er in een glazen pot zaten.

 • Veel belangstelling voor lezing boerenlandschap Bekijk details

  22 september 2023

  Er waren heel veel bezoekers bij de lezing van Henri Slijkhuis over ontstaan en ontwikkeling van het boerenlandschap. De door museum Hagendoorns Plaatse en de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde lezing vond plaats bij Hagendoorns Plaatse.

 • Veel inspiratie bij workshop fotograferen met je smartphone Bekijk details

  22 september 2023

  De uitverkochte workshop fotograferen met je smartphone van Joop Luimes, fotograaf en docent fotografie, en de Bibliotheek Noord-Veluwe leidde tot veel inspiratie en kennis bij de deelnemers

 • Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

  4 september 2023

  Vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn en om anderen te helpen met het beter leren spreken, lezen of schrijven? Of wil je mensen helpen met digitale vaardigheden of rekenen? Meld je dan aan bij Taalpunt Elburg, Hattem of Oldebroek van de Bibliotheek Noord-Veluwe en word begeleider van één of meerdere personen.

 • Digitale zorg: leer het nu! Bekijk details

  29 augustus 2023

  Er zijn steeds meer mogelijkheden om via internet je eigen gezondheid te monitoren en zorg te regelen wanneer het jou uitkomt, zonder wachttijd. Bekijk je eigen medische gegevens in het patiëntenportaal of maak een afspraak met de Hattemer huisartsen via www.mijnGezondheid.net. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, leer je tijdens de cursus DigiVitaler – digitale zorg dichterbij van de Bibliotheek Noord-Veluwe bij de bibliotheek in Hattem.

 • Drukke eerste week nieuwe bieb ’t Harde Bekijk details

  17 juli 2023

  Op de eerste zaterdag dat de bibliotheek in ’t Harde geopend is lopen vele bezoekers binnen. “Verbazingwekkend druk, superleuk” zegt Els, de vaste medewerker op vrijdag en zaterdag in de bibliotheek.

 • Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

  14 juli 2023

  Vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn en om anderen te helpen met het beter leren spreken, lezen of schrijven? Of wil je mensen helpen met digitale vaardigheden of rekenen? Meld je dan aan bij een van de Taalpunten van de Bibliotheek Noord-Veluwe en word begeleider van één of meerdere personen.

 • Jaarverslag bibliotheek voor wethouders Bekijk details

  22 mei 2023

  Vier wethouders uit het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe hebben het jaarverslag van de bibliotheek in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur/bestuurder van de bibliotheek, overhandigde hen het jaarverslag.

 • E-books ook zonder laptop op je e-reader Bekijk details

  8 juni 2022

  Vanaf nu helpt de bibliotheek leners met een e-reader maar zonder laptop bij het lenen van de e-books van de bibliotheek. Kom voor hulp naar het bibliotheekspreekuur, daar zetten we de e-books die jij wilt lenen op onze laptop en vanaf daar op jouw e-reader. Deze nieuwe service is ook geschikt voor leners die opzien tegen alle benodigde handelingen bij het lenen van e-books.