nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 22)

 • 395 Biebtip Bekijk details

  20 april 2021

  ‘The Singing Club’ laat het leven van een aantal vrouwen zien van beroepsmilitairen die langere tijd op oefening zijn. Dit leven kan zwaar en eenzaam zijn. Terwijl hun echtgenotes in het buitenland aan het werk zijn, moeten zij zorgen dat aan het thuisfront alles door gaat. Altijd ligt de angst op de loer op het verliezen van geliefden.

  Bekijk details van 395 Biebtip

 • Verteltas voor peuters nu op alle kinderopvanglocaties in Oldebroek Bekijk details

  20 april 2021

  Een nieuwe stap op weg naar leesplezier” zegt Rita van Lierop, specialist educatie bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. “Alle 15 locaties voor kinderopvang van de SKGO, Bijdehandjes, de Wereldkinderen en CKC de Wegwijzer in de gemeente Oldebroek werken nu met de verteltas.”

  Bekijk details van Verteltas voor peuters nu op alle kinderopvanglocaties in Oldebroek

 • Influencer met dyslexie helpt kinderen over leesdrempel Bekijk details

  13 april 2021

  Bibliotheken hebben de hulp ingeroepen van Joran GameBawz om kinderen die niet van lezen houden toch lekker aan het lezen te krijgen. De Hattemse influencer die inmiddels honderdduizenden abonnees en volgers heeft op YouTube, Instagram en TikTok, is er met zijn persoonlijke geschiedenis van dyslexie de geknipte persoon voor: ,,Ik weet wat het is om zoiets te hebben en vind het prachtig dat ik kinderen op deze manier kan helpen.’’

  Bekijk details van Influencer met dyslexie helpt kinderen over leesdrempel

 • Biebtip 394 Bekijk details

  13 april 2021

  Een boek gebaseerd op het leven van boswachter Tim van de Beestenbrigade. Een aanrader voor alle dierenvrienden!

  Bekijk details van Biebtip 394

 • Bibliotheek Noord-Veluwe heeft eigen app! Bekijk details

  9 april 2021

  Na enkele jaren gebruik te hebben gemaakt van de landelijke app heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe nu haar eigen app: Bibliotheek Noord-Veluwe. “De app staat in de app stores zelfs bovenin bij zoeken op “Noord-Veluwe”” vertelt Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

  Bekijk details van Bibliotheek Noord-Veluwe heeft eigen app!

 • Biebtip 393 Bekijk details

  8 april 2021

  Met veel plezier heb ik “Het dorp : een geschiedenis” van Wim Daniëls gelezen. In dit boek wordt het dorp van vóór 1970 beschreven. Daniëls, zelf opgegroeid in een dorp, beschrijft het vroegere dorp in al zijn aspecten.

  Bekijk details van Biebtip 393

 • Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

  22 maart 2021

  Taalpunt Epe/Vaassen van de Bibliotheek Noord-Veluwe zoekt vrijwilligers die volwassenen willen helpen op het gebied van de Nederlandse taal. Dat kunnen mensen zijn die Nederlands als moedertaal hebben, maar ook mensen met een migratie-achtergrond.

  Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht

 • WO2-verhaal gezocht! Bekijk details

  15 maart 2021

  Heb jij een bijzonder oorlogsverhaal of object? Stuur deze dan online in! Van maart t/m mei gaan we op zoek naar persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Als vervolg op de tournee van WO2-cafés in 2020 kan je nu digitaal je oorlogsverhalen of objecten met ons delen!

  Bekijk details van WO2-verhaal gezocht!

 • Uitbreiding AfhaalBieb Bekijk details

  11 februari 2021

  De AfhaalBieb van de Bibliotheek Noord-Veluwe is een groot succes. Magda Dekker, teamleider van het team Ontmoeting & Verblijf van de Bibliotheek vertelt trots over de AfhaalBieb. “In januari zijn er bijna 1.250 verrassingstasjes gemaakt! Daarom is er vanaf deze week een derde AfhaalBieb moment in Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Wezep toegevoegd. In ’t Harde, Wapenveld en Doornspijk zijn er wekelijks twee AfhaalBieb momenten en in Hoge Enk kan een maal per week een verrassingstasje worden...

  Bekijk details van Uitbreiding AfhaalBieb

 • Vijftienhonderd kids maken kennis met Coco Bekijk details

  5 februari 2021

  Geen blije groepen peuters in de vestigingen van de bibliotheek, geen bibliotheekmedewerkers op bezoek bij de diverse kinderopvanglocaties. De Nationale Voorleesdagen – dit jaar van 20 tot en met 30 januari – zijn door de maatregelen rond corona compleet anders verlopen dan in voorgaande jaren. Maar het voorleesfeest werd er niet minder leuk om, want digitaal bleek er heel veel mogelijk.

  Bekijk details van Vijftienhonderd kids maken kennis met Coco