Resultaat 1 - 10 (van 84)

• Biebtip 294

11 januari 2019

Een bijzonder, ontroerend en aangrijpend verhaal over 2 zusjes in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje.

Bekijk details van Biebtip 294

• Bibliotheek en Kinderopvang Partou werken samen aan leesbevordering

20 december 2018

Hetty van de Weg, directeur van De Bibliotheek Noord-Veluwe en Marian Balster, vestigingsmanager van Kinderopvang Partou Hattem, hebben een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor Boekstart in de Kinderopvang

Bekijk details van Bibliotheek en Kinderopvang Partou werken samen aan leesbevordering

• Geen luisterboeken meer, maar Luisterbieb blijft!

18 december 2018

Met ingang van het nieuwe jaar kunnen er in onze vestigingen geen luisterboeken meer geleend worden. Uitleencijfers van de afgelopen jaren tonen aan dat voor de luisterboeken steeds minder belangstelling is.

Bekijk details van Geen luisterboeken meer, maar Luisterbieb blijft!

• Een gratis online cursus via de bibliotheek? Het kan nog tot 31/12!

10 december 2018

Wel van plan om een gratis online cursus via de Bibliotheek Noord-Veluwe te volgen, maar het is er nog steeds niet van gekomen? Start dan voor 31/12/2018! Per 1 januari stopt de online bibliotheek met het aanbieden van cursussen. Maar cursussen waarmee in 2018 is gestart kunnen gewoon worden afgemaakt.

Bekijk details van Een gratis online cursus via de bibliotheek? Het kan nog tot 31/12!

• Biebtip 293

10 december 2018

Dit boek over programmeren voor kinderen vanaf 8 jaar sluit mooi aan op de Winterschool van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Op zaterdag 5 januari is er een inloopochtend in Epe, waar ouders en kinderen van 6 – 12 jaar samen kunnen “prutsen met techniek”, met behulp van de modellen uit de Roboc@r.

Bekijk details van Biebtip 293

• Bibliotheek en Kinderopvang KOM werken samen aan leesbevordering

4 december 2018

Hetty van de Weg van De Bibliotheek Noord-Veluwe en Jacinta Kiffen van Stichting KOM, Kinderopvang Op Maat, locatie Wapenveld, hebben een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor Boekstart in de Kinderopvang.

Bekijk details van Bibliotheek en Kinderopvang KOM werken samen aan leesbevordering

• Biebtip 292

27 november 2018

Bas Fretz, een 21-jarige vrouw, gaat mee op een wetenschappelijke missie naar het noordpoolgebied. Op deze expeditie (die in 2004 echt plaatsvond) gaat een nogal divers gezelschap van internationale wetenschappers mee. Een deel is vooral geïnteresseerd of er nog olie gevonden kan worden. De rest wil de klimaatverandering onderzoeken.

Bekijk details van Biebtip 292

• Digitaal spreekuur in december

27 november 2018

Bibliotheekleden die meer informatie willen over het digitale aanbod van de Bibliotheek Noord-Veluwe, dat bestaat uit e-books, LuisterBieb en de Iguana app voor het verlengen en reserveren van media, of die hulp nodig hebben bij het aanmaken van het e-book en LuisterBieb account, het downloaden van de app of het gebruik van de e-books of LuisterBieb kunnen terecht bij het Digitale spreekuur in de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Bekijk details van Digitaal spreekuur in december

• Levendige presentatie over voeding, afvallen en gezondheid

9 november 2018

Linda Nordholt, van Slank met Linda, heeft dinsdagavond een inspirerende lezing gegeven bij Bibliotheek Wezep.

Bekijk details van Levendige presentatie over voeding, afvallen en gezondheid

• Biebtip 289

6 november 2018

Meneer Max schildert overal en iedereen die hij tegenkomt. Hij schildert de mensen zoals ze zijn. Als hij in het Burgerweeshuis in Amsterdam is om de meisjes te schilderen, maakt hij een praatje met Martha, één van de meisjes. Hij wil graag een portret van haar schilderen maar moet daar natuurlijk toestemming voor vragen.

Bekijk details van Biebtip 289