Basisregels voor iedereen en overal

Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen | Houd 1,5 meter afstand | Was je handen vaak en hoest in je elleboog | Mondkapje verplicht vanaf 13 jaar

Resultaat 1 - 10 (van 15)

• Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

26 november 2021

Taalpunt Heerde en Taalpunt Wapenveld van de Bibliotheek Noord-Veluwe zoeken vrijwilligers die volwassenen willen helpen op het gebied van de Nederlandse taal. Dat kunnen mensen zijn die Nederlands als moedertaal hebben, maar ook mensen met een migratie-achtergrond.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht

• Biebtip 422 Bekijk details

25 november 2021

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief’, zei de jongen. Zomaar een van de zinnen uit dit boek. Arthur Japin heeft het ook zo mooi vertaald in het Nederlands.

Bekijk details van Biebtip 422

• Volop inspiratie bij lezing over eetbare natuur Bekijk details

25 november 2021

Patricia Huisjes wist in de bibliotheek in Epe het publiek volop te inspireren. Tijdens haar lezing over eetbare natuur kwamen vele facetten over opbouw en samenstelling van voedselbossen aan de orde. Er was ook aandacht voor voedselbossen in het klein, op een balkon of in een kleine tuin.

Bekijk details van Volop inspiratie bij lezing over eetbare natuur

• Biebtip 421 Bekijk details

16 november 2021

Alfabet is een ontzettend leuk boek over, de titel zegt het al, het alfabet. Charlotte Dematons heeft per letter 2 bladzijdes vol getekend met allerlei voorwerpen en dingen die beginnen met de desbetreffende letter. Super leuk voor kleuters die beginnen met letters herkennen, maar ook voor oudere kinderen is het een uitdaging om zoveel mogelijk dingen te vinden met de desbetreffende letter.

Bekijk details van Biebtip 421

• Enthousiast publiek bij lezing Joke Eikenaar Bekijk details

9 november 2021

Joke Eikenaar verzorgde donderdagavond in Hattem een lezing over haar nieuwe boek Het zoete water. De schrijfster en illustrator vertelde voor een uitverkochte zaal o.a. over de research voor en het tot stand komen van het boek dat speelt rondom Hattem.

Bekijk details van Enthousiast publiek bij lezing Joke Eikenaar

• Biebtip 420 Bekijk details

8 november 2021

Ik ben iemand die graag het Sinterklaasfeest viert met familie en het leuk vindt als dit feest gevierd blijft worden. Gelukkig komen er nu ook nieuwe boeken uit die een originele insteek maken, zoals “de Pieto –Toets”.

Bekijk details van Biebtip 420

• Biebtip 419 Bekijk details

2 november 2021

Op zaterdagavond bereid ik vaak geen maaltijd maar maak ik allerlei borrelhapjes op een mooie houten plank. Een borrelplank kan namelijk heel goed een maaltijd vervangen. Borrelplanken kun je precies zo samenstellen als je zelf wilt.

Bekijk details van Biebtip 419

• Stof tot nadenken bij lezing Pieter Siwabessij Bekijk details

29 oktober 2021

De primeur van de eerste lezing in de nieuwe bibliotheek in Vaasen was donderdagavond 28 oktober voor Pieter Siwabessij. De geschiedenisdocent en derde generatie Molukker vertelde over de complexe geschiedenis van de Molukse gemeenschap in Nederland.

Bekijk details van Stof tot nadenken bij lezing Pieter Siwabessij

• Bibliotheek zoekt voorlezers! Bekijk details

28 oktober 2021

In Oldebroek en gemeente Elburg zoekt de Bibliotheek Noord-Veluwe voorlezers die mee willen doen aan de VoorleesExpress. Bij dit project gaan vrijwilligers 20 weken lang bij een gezin thuis voorlezen en taalspelletjes doen om de kinderen het plezier van boeken, lezen en taal te leren kennen.

Bekijk details van Bibliotheek zoekt voorlezers!

• Nog pijn door afsluiting Zuiderzee Bekijk details

22 oktober 2021

In Elburg is nog de pijn voelbaar die de afsluiting van de Zuiderzee heeft veroorzaakt. Dat bleek donderdagavond bij de indrukwekkende lezing van Eva Vriend in de Bibliotheek in Elburg.

Bekijk details van Nog pijn door afsluiting Zuiderzee