Resultaat 1 - 10 (van 123)

• Reis mee met de Kinderboekenweek

3 september 2019

Van 2 t/m 13 oktober vindt de 65e editie van de Kinderboekweek plaats. Dit jaar staan allerlei voertuigen centraal tijdens de Kinderboekenweek met als motto “Reis mee!’’. Bibliotheek Noord-Veluwe heeft verschillende activiteiten georganiseerd. Er is een wedstrijd ruimtevaartuig bouwen, er zijn workshops 3D hologram en projector maken, er zijn theatervoorstellingen en schrijversbezoeken voor scholen en er zijn leuke doe-boekjes met puzzels over het thema “Reis mee!”

Bekijk details van Reis mee met de Kinderboekenweek

• Biebtip 324

27 augustus 2019

Niet aan dit boek likken*. Het zit onder de vieze beestjes! Je bent gewaarschuwd. Maar welke beestjes zitten er dan in dit boek?

Bekijk details van Biebtip 324

• Taalpunt Hattem en VluchtelingenContact Hattem gaan samenwerken

26 augustus 2019

Op 11 september opent wethouder Carla Broekhuis TaalContact. TaalContact is een initiatief van Taalpunt Hattem en VluchtelingenContact Hattem.

Bekijk details van Taalpunt Hattem en VluchtelingenContact Hattem gaan samenwerken

• Nieuwe openingstijden uitleenpunt in Oene

23 augustus 2019

Voor het uitleenpunt in Oene zijn de leerlingen van de basisscholen belangrijk. Omdat de scholen na de zomer overgaan op een continue rooster past het uitleenpunt de openingstijden van de maandagmiddag aan.

Bekijk details van Nieuwe openingstijden uitleenpunt in Oene

• Bibliotheekleden Noord-Veluwe lenen bijna 125.000 e-books

21 augustus 2019

Sinds de start van het landelijke e-bookplatform in 2014 hebben Bibliotheekleden van Bibliotheek Noord-Veluwe al bijna 125.000 e-books geleend. In totaal zijn er 123.394 e-books geleend t/m 30 juni 2019. Dat blijkt uit de cijfers van de Koninklijke Bibliotheek (KB).

Bekijk details van Bibliotheekleden Noord-Veluwe lenen bijna 125.000 e-books

• Leuke programmeer workshops bij bibliotheek Elburg

20 augustus 2019

Als zomerschool activiteit waren er afgelopen week twee leuke programmeer workshops bij de Bibliotheek Noord-Veluwe in Elburg.

Bekijk details van Leuke programmeer workshops bij bibliotheek Elburg

• Biebtip 323

20 augustus 2019

Het boek Fake! met als ondertitel “Alles wat je (niet) moet geloven over nepnieuws, mindfuck en complottheorieën” is een informatief boek voor de jeugd.

Bekijk details van Biebtip 323

• Wedstrijd: Maak een Ruimtevaartuig!

20 augustus 2019

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Reis mee!‘ Reis jij ook mee? Voor iedereen op de basisschool: leef je uit en maak je eigen ruimtevaartuig! Alles kan en mag: klein & groot. Het maakt niet uit van welk materiaal je het maakt: alles is goed!

Bekijk details van Wedstrijd: Maak een Ruimtevaartuig!

• Biebtip 322

13 augustus 2019

Laila (11 jaar) is samen met haar moeder, zus en broertje gevlucht voor de oorlog in Syrië. Haar vader moesten ze daar achterlaten. Nu woont Laila in een asielzoekerscentrum in Nederland.

Bekijk details van Biebtip 322

• Startschot Zomerschool in Hattem

25 juli 2019

Ondanks de hitte was de Workshop Blue-Bot & Makey Makey woensdag 24 juli in Hattem een succes en uitverkocht!

Bekijk details van Startschot Zomerschool in Hattem