Resultaat 1 - 10 (van 157)

• Biebtip 345

18 februari 2020

Voor de liefhebbers van Scandinavische thrillers: Philip Nørgaard neemt even afstand van de terreurbestrijding en heeft een rustig leven en een nieuwe vriendin, die een zoontje heeft. Totdat hij een oude kennis ontmoet, June.

Bekijk details van Biebtip 345

• Humor en openheid bij lezing 'Geheugen en vergeten'

14 februari 2020

Bij de vestiging in Wezep was donderdagavond de lezing Geheugen en vergeten. Moniek Beltman, van de Hersenstichting, vertelde over de werking van de hersenen en het geheugen.

Bekijk details van Humor en openheid bij lezing 'Geheugen en vergeten'

• Biebtip 344

11 februari 2020

Het leuke van dit boek is dat het een boek is voor ouders van peuters tot en met pubers. Elke ouder vraagt zich wel eens af “hoort die kleuter nu niet gewoon buiten te spelen in plaats van swipen” of “welke mensen kijken zitten nu met veel belangstelling naar de foto’s van mijn tienerdochter”.

Bekijk details van Biebtip 344

• Nieuwe openingstijden uitleenpunt Hattemerbroek

11 februari 2020

De openingstijden van het uitleenpunt van de Bibliotheek Noord-Veluwe in Hattemerbroek worden per 24 februari 2020 aangepast.

Bekijk details van Nieuwe openingstijden uitleenpunt Hattemerbroek

• Tablettraining Bibliotheek leuk en leerzaam

10 februari 2020

Bij de bibliotheek is een tablettraining te volgen. De deelnemers, die 5 weken lang een dagdeel per week de training bezoeken, zijn enthousiast. Bij het overhandigen van de certificaten aan vijf deelnemers in de Bibliotheek in Elburg laten ze merken blij te zijn dat ze de training gevolgd hebben.

Bekijk details van Tablettraining Bibliotheek leuk en leerzaam

• Bibliotheken presenteren Leskist Vrijheid

4 februari 2020

In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Tegelijkertijd zijn oorlog, vluchten en onderdrukking helaas nog steeds actuele thema`s. Om leerlingen van groep 7 en 8 een besef te geven van vrijheid, oorlog, democratie en vluchten is de leskist Vrijheid ontwikkeld door Bibliotheek Nijkerk, Bibliotheek Brummen-Voorst, Bibliotheek Noord-Veluwe en Rijnbrink. In de leskist Vrijheid is zowel aandacht voor de thema’s vrijheid, vluchten en verleden als voor begrijpend lezen en het maken van leeskilometers....

Bekijk details van Bibliotheken presenteren Leskist Vrijheid

• Biebtip 343

4 februari 2020

De meest aaibare feelgoodroman van het jaar!

Bekijk details van Biebtip 343

• Taalvrijwilligers gezocht in Epe, Hattem en Heerde

31 januari 2020

De Taalpunten in de gemeenten Epe, Hattem en Heerde zoeken nieuwe taalvrijwilligers. Taalvrijwilligers bieden hulp aan mensen die beter willen leren lezen of schrijven.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht in Epe, Hattem en Heerde

• Digitaal spreekuur bibliotheek

28 januari 2020

Al enige jaren is er iedere maand een digitaal spreekuur in iedere gemeente van het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dit spreekuur is voor informatie en uitleg over de apps en e-books van de bibliotheek, de LuisterBieb en de digitale bronnen van de Bibliotheek. Maar ook voor andere vragen over de smartphone en tablet is ruimte op het digitale spreekuur.

Bekijk details van Digitaal spreekuur bibliotheek

• Ook gastouders betrokken bij Voorleesdagen

23 januari 2020

De Nationale Voorleesdagen zijn gestart. Ter gelegenheid daarvan heeft Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, aan de gastouders van Het Schaapje en De Toffe Peer het prentenboek Moppereend cadeau gegeven.

Bekijk details van Ook gastouders betrokken bij Voorleesdagen