Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen. Lees meer

nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 22)

 • Boeiende Rusland lezing in Wezep

  21 oktober 2020

  Op 19 oktober vertelde drs. Marie-Thérèse ter Haar, Rusland deskundige, in Wezep over de verschillen en overeenkomsten tussen Europa en Rusland. De lezing werd ter gelegenheid van de maand van de geschiedenis georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe.

  Bekijk details van Boeiende Rusland lezing in Wezep

 • Biebtip 375

  21 oktober 2020

  Normaal gesproken schrijf ik altijd de Biebtip over kinderboeken, omdat ik van kinderboeken hou, me in mijn werk bezighoud met educatie, kinderboeken een feest vind. Maar dit keer een aanrader over een volwassen boek. En niet zomaar een boek, maar een indrukwekkend verhaal, dat verbeeldend verwoord wordt op momenten dat het mag, op meer pijnlijke en lugubere verhaaldelen zodanig beschrijvend is, dat het te lezen is. (Indien het meer verbeeldend zou zijn gedaan, kun je het boek haast niet verwerken)....

  Bekijk details van Biebtip 375

 • Oorlogsverhaal maakt indruk

  19 oktober 2020

  Auteurs en illustratoren nemen basisscholieren mee terug in de tijd

  Bekijk details van Oorlogsverhaal maakt indruk

 • Oh nee, daar komen de dino’s!

  19 oktober 2020

  Junior-regisseurs maken filmische juweeltjes in bibliotheek

  Bekijk details van Oh nee, daar komen de dino’s!

 • Verteltas voor peuters gaat van start

  14 oktober 2020

  De verteltas voor peuters is in de gemeente Oldebroek van start gegaan. Peuters die daar kinderopvang met voorschoolse educatie bezoeken krijgen bij toerbeurt de verteltas, met daarin een boek, spelletje en knuffel, mee naar huis.

  Bekijk details van Verteltas voor peuters gaat van start

 • Biebtip 374

  13 oktober 2020

  Dit boek voor jongeren gaat over een ongewone, minder voor de hand liggende vriendschap, namelijk die van de 16-jarige Allison en de oude, dementerende Marla.

  Bekijk details van Biebtip 374

 • Wie maakt het verschil voor een kind?

  13 oktober 2020

  Bibliotheek zoekt voorlezers in strijd tegen taalachterstand.

  Bekijk details van Wie maakt het verschil voor een kind?

 • Biebtip 373

  7 oktober 2020

  Mag je stelen om te kunnen eten? Moet je lief zijn voor anderen? Moet je altijd gehoorzamen aan de ouders? Moet je alles vertellen? Moet je altijd kunnen doen wat je wilt? Moet je anderen helpen?

  Bekijk details van Biebtip 373

 • Bibliotheek adviseert gebruik mondkapjes

  6 oktober 2020

  Wij vinden de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers belangrijk. Daarom hebben wij een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze regels gelden voor iedereen. Zo kun je de Bibliotheek veilig bezoeken!

  Bekijk details van Bibliotheek adviseert gebruik mondkapjes

 • Spreekuur

  28 september 2020

  Om haar activiteiten nog beter op het publiek af te stemmen, houdt de bibliotheek Noord-Veluwe in de maand oktober spreekuur in haar vestigingen. Mensen kunnen langskomen om aan te geven waar ze behoefte aan hebben. Bepaalde workshops bijvoorbeeld, lezingen of andere activiteiten.

  Bekijk details van Spreekuur