Onze vestiging in Vaassen gaat verhuizen en is gesloten van 15 t/m 28 februari.

Nieuw adres per 1 maart: Dorpsstraat 48; 8171 BR Vaassen.

Resultaat 1 - 10 (van 30)

• Biebtip 383

26 januari 2021

Lijkt het jou ook leuk om thuis eens voor het eten te zorgen? Dan is dit boek misschien wat voor jou: ‘’t Waanzinnige kinderkookboek’ van 24Kitchen-chef Hugo Kennis en kinderboekenschrijver Mark Haayema.

Bekijk details van Biebtip 383

• Een leescafé aan de Dorpsstraat

26 januari 2021

Nieuwe bibliotheek in Vaassen op 1 maart open voor publiek.

Bekijk details van Een leescafé aan de Dorpsstraat

• Ook AfhaalBieb in Doornspijk en Hoge Enk

25 januari 2021

De AfhaalBieb van de Bibliotheek Noord-Veluwe is vanaf nu ook te gebruiken in Doornspijk en Hoge Enk.

Bekijk details van Ook AfhaalBieb in Doornspijk en Hoge Enk

• Boekstartkoffertje voor eerste Hattemse baby’s van 2021

19 januari 2021

Vrijdag 15 januari en maandag 18 januari reikte wethouder Carla Broekhuis-Bonte het Boekstartkoffertje uit aan Jelle Mulder en Mevi Biersteker. Zij zijn de eerste Hattemse baby’s van 2021. Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby.

Bekijk details van Boekstartkoffertje voor eerste Hattemse baby’s van 2021

• Biebtip 382

18 januari 2021

Het is niet anders. De scholen blijven nog een poosje dicht. Best lastig allemaal voor jullie. Vind je het fijn om even een paar uurtjes in een andere wereld te zijn? Even niet te denken aan school, of aan corona, of aan wat je dan ook maar bezighoudt? Duik eens weg in een fijne jeugdthriller!

Bekijk details van Biebtip 382

• ‘Lezen vermindert stress en verlaagt de bloeddruk’

15 januari 2021

,,Mensen blijf of ga lezen! Zo blijf je overeind in deze almaar durende lockdown.’’ Het komt directeur Hetty van de Weg van de Bibliotheek Noord-Veluwe uit de grond van het hart. Ze ziet overal om zich heen mensen depressief worden of juist een kort lontje krijgen. ,,Dat is toch al te erg. En het hoeft ook niet. Daar kunnen wij als bibliotheek bij helpen. Ook in deze tijd.’’

Bekijk details van ‘Lezen vermindert stress en verlaagt de bloeddruk’

• Biebtip 381

12 januari 2021

Soms kom je een schrijver tegen die je iedere keer weet te boeien. Elk boek raakt een snaar, of bezorgt je gewoon een paar uur intens leesplezier. Het is jammer als zo’n schrijver niet bekend is bij een groot publiek. Ellen Lina is zo’n schrijver voor mij. Eerder schreef zij een aantal romans (o.a. de aanraders ‘Ooit zal ik je weer zien’ en ‘Sky’) en een thriller. In 2020 verscheen ‘Semper fi’, haar tweede thriller.

Bekijk details van Biebtip 381

• Wedstrijd: "Elk boek heeft een beginzin"

7 januari 2021

Vanaf maandag 11 januari kun je meedoen aan een wedstrijd van de Bieb. Vijf dagen lang geven we je de eerste zin van een boek. Uit welk boek komt deze zin en klopt het wel wat er staat? Elke beginzin is namelijk iets veranderd om het een beetje moeilijker te maken ;-)

Bekijk details van Wedstrijd: "Elk boek heeft een beginzin"

• Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV

17 november 2020

Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.

Bekijk details van Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV

• Anders kijken naar kleding Koningin na lezing

26 oktober 2020

Donderdagavond, 22 oktober, gaf Josine Droogendijk, bekend van Blauw Bloed, in de bibliotheek in Epe een lezing over 'De magie van Maxima'. Geboeid luisterde het publiek naar de verhalen en anekdotes die Droogendijk met veel kennis van zaken en op een leuke manier vertelde.

Bekijk details van Anders kijken naar kleding Koningin na lezing