Resultaat 1 - 10 (van 98)

• Biebtip 304

26 maart 2019

Het goede leven: Hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd - Annegreet van Bergen.

Bekijk details van Biebtip 304

• Digitaal spreekuur bij Bibliotheek Noord-Veluwe

26 maart 2019

Bibliotheekleden die meer informatie willen over het digitale aanbod van de Bibliotheek Noord-Veluwe, dat bestaat uit e-books, LuisterBieb en de Iguana app voor het verlengen en reserveren van media, of die hulp nodig hebben bij het aanmaken van het e-book en LuisterBieb account, het downloaden van de app of het gebruik van de e-books of LuisterBieb kunnen terecht bij het Digitale spreekuur in de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Bekijk details van Digitaal spreekuur bij Bibliotheek Noord-Veluwe

• Kijktip: Bibliotheek in de schijnwerpers met docu Frans Bromet

20 maart 2019

Tijdens de Boekenweek zendt de VPRO de serie 'De bibliotheek' uit, waarin documentairemaker Frans Bromet door acht openbare bibliotheken dwaalt en bezoekers, medewerkers en vrijwilligers spreekt. De documentaire laat zien dat de bibliotheek allang niet meer een plek is waar je slechts komt voor het lenen van boeken.

Bekijk details van Kijktip: Bibliotheek in de schijnwerpers met docu Frans Bromet

• Biebtip 303

19 maart 2019

Speciaal voor kinderen die niet willen lezen maar wel moeten van hun ouders, juf of meester! Maar pas op……..dit boek is zo grappig. Het zou zomaar kunnen dat je het nog een keer wilt lezen. En nog eens. Misschien ga...

Bekijk details van Biebtip 303

• Pilot Lezen is scoren van start in Elburg

19 maart 2019

Op de Prins Willem Alexanderschool (PWA)in Oostendorp en de Borchstee in Elburg is maandag 18 maart de pilot voor het project Lezen is scoren van start gegaan. Hierbij werken de scholen, de buurtsportcoaches van Stichting Wiel en de Bibliotheek Noord-Veluwe samen om lezen en bewegen te stimuleren.

Bekijk details van Pilot Lezen is scoren van start in Elburg

• Certificaat training Werken met de e-overheid uitgereikt in Hattem

18 maart 2019

Bij de bibliotheek in Hattem hebben opnieuw vier cursisten van de Digisterker training hun certificaat ontvangen. Bij de Digisterker training leren cursisten werken met de e-overheid, zoals de website van de eigen gemeente en Mijn Overheid. Ook leren ze om een DigiD aan te vragen en te gebruiken.

Bekijk details van Certificaat training Werken met de e-overheid uitgereikt in Hattem

• Taalpunt Oldebroek ontvangt cheque van DeltaWonen

18 maart 2019

DeltaWonen heeft zich met de jaarlijkse Goede Doelen actie ingezet voor laaggeletterdheid en maar liefst € 3498,- opgehaald. De keuze voor dit goede doel sluit aan bij het nieuwe koersplan van DeltaWonen, waarin circulariteit en inclusiviteit de belangrijkste maatschappelijke pijlers zijn

Bekijk details van Taalpunt Oldebroek ontvangt cheque van DeltaWonen

• Boeiende lezing “Alles wordt anders” door Dik Bijl

13 maart 2019

Dik Bijl, auteur van Alles wordt anders, heeft in Hattem een interessante lezing gehouden bij de Bibliotheek in MFC de Marke. Het publiek luisterde geboeid naar het verhaal van Bijl, die met veel kennis van zaken sprak.

Bekijk details van Boeiende lezing “Alles wordt anders” door Dik Bijl

• Biebtip 302

12 maart 2019

Soms raakt een verhaal je tot diep in je vezels… Dit is er zo eentje. Een verschrikkelijk, op waarheid berustend verhaal. Prachtig geschreven, dat wel.

Bekijk details van Biebtip 302

• Wieke Biesheuvel geeft mooie inkijk in leven in Zambia

22 februari 2019

Wieke Biesheuvel is columniste van Libelle en auteur van enkele boeken, waaronder Wieke in Zambia. In de bibliotheek in Elburg gaf Wieke op bevlogen wijze een mooie inkijk in het leven in Zambia. Haar verhaal was interessant en doorspekt met humor. Aan de hand van foto’s vertelde ze over de zes jaar die ze in Zambia heeft gewoond.

Bekijk details van Wieke Biesheuvel geeft mooie inkijk in leven in Zambia