Resultaat 1 - 10 (van 68)

• Laaggeletterdheid hoge prioriteit: workshop laaggeletterdheid herkennen

17 september 2018

Financieel trefpunt Elburg houdt in september en oktober workshops om laaggeletterdheid te leren herkennen. Voor iedereen die met mensen werkt, is het belangrijk kennis te hebben over laaggeletterdheid. Als je laaggeletterde mensen op het spoor wilt komen, moet je het in ieder geval kunnen herkennen, moet je weten wat het betekent om laaggeletterd te zijn en welke problemen erdoor ontstaan.

Bekijk details van Laaggeletterdheid hoge prioriteit: workshop laaggeletterdheid herkennen

• Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

17 september 2018

In aanwezigheid van wethouder Vos heeft mevr. Nitrauw, de taalpuntdocent voor de gemeente Oldebroek, in Bibliotheek Wezep certificaten uitgereikt aan nieuwe taalvrijwilligers.

Bekijk details van Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

• Uitbreiding activiteiten Taalcafé: wie doet ermee?

17 september 2018

Het Taalcafé in Wapenveld gaat de activiteiten uitbreiden. Er wordt een groep gestart om samen leuke activiteiten te ondernemen. Naast het Taalcafé, waar vrijwilligers en bezoekers onder het genot van een kopje koffie of thee praten over allerlei onderwerpen, zullen er ook bezoeken worden ingepland en leuke dingen worden gedaan.

Bekijk details van Uitbreiding activiteiten Taalcafé: wie doet ermee?

• Ben jij de nieuwe taalvrijwilliger die het Taalpunt zoekt?

17 september 2018

Taalpunten Heerde en Hattem zoeken taal/rekenvrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven, spreken en rekenen. Het gaat hierbij om  het praktisch inzetten van taal en/of rekenvaardigheden uit de eigen leef-, en werkomgeving van de cursist.

Bekijk details van Ben jij de nieuwe taalvrijwilliger die het Taalpunt zoekt?

• Lezing Benali bij symposium Laaggeletterdheid raakt aanwezigen

10 september 2018

Het symposium laaggeletterdheid, dat donderdagmiddag in de Heerd in Heerde is gehouden, is succesvol verlopen. Het symposium is een initiatief van de werkgroepen laaggeletterdheid van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Bibliotheekdirecteur Hetty van de Weg heette de aanwezigen welkom en las enkele aansprekende gedichten over laaggeletterdheid voor, waarna wethouder Aalbers (Epe) een korte inleiding hield en letterlintjes uitreikte.

Bekijk details van Lezing Benali bij symposium Laaggeletterdheid raakt aanwezigen

• Symposium Laaggeletterdheid in de spotlight bij Stichting Lezen & Schrijven

29 augustus 2018

Stichting Lezen & Schrijven heeft op hun website over de Week van de Alfabetisering speciale aandacht voor het Symposium over Laaggeletterdheid van 6 september. Ze hebben daarvoor gesproken met Hetty van de Weg- Hendriksen.

Bekijk details van Symposium Laaggeletterdheid in de spotlight bij Stichting Lezen & Schrijven

• Van de ‘automatische piloot’ naar zélf sturen

29 augustus 2018

Hoe Anne afrekende met haar laaggeletterdheid. Ongeveer 2,5 miljoen (!) Nederlanders is, zoals dat heet, laaggeletterd. Dat wil zeggen dat zij niet of heel slecht kunnen lezen, schrijven of rekenen. Onrustbarende cijfers! Waarbij vrijwel niemand stilstaat. Kunnen lezen-en-schrijven is vanzelfsprekend. En rekenen; ach, de een kan het beter dan de ander, en ook dat is normaal.

Bekijk details van Van de ‘automatische piloot’ naar zélf sturen

• Van VakantieBieb naar e-books

29 augustus 2018

De VakantieBieb, met ruim 60 e-books voor het hele gezin, is per 1 september weer gesloten. Voor veel mensen is de VakantieBieb de eerste kennismaking met het lezen van e-books van de Bibliotheek. Voor veel van hen is deze kennismaking goed bevallen en smaakt dit naar meer. Zij kunnen doorgaan met het lezen van e-books en kiezen uit de duizenden titels die gratis te lezen zijn voor leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Bekijk details van Van VakantieBieb naar e-books

• Biebtip 282

22 augustus 2018

Heeft u ook zo´n doel, niet direct haalbaar maar waar u wel naar toe kunt werken. Met kleine stappen beginnen. Voor mij is dat ooit nog eens de route naar Santiago de Compostella te lopen.

Bekijk details van Biebtip 282

• Biebtip 281

14 augustus 2018

Boer Boris is een echte boer met roze laarzen en een stoere pet. Hij gaat op vakantie naar zee. En als je op vakantie gaat neem je van alles mee!

Bekijk details van Biebtip 281