Resultaat 1 - 10 (van 60)

• Moeilijk maar leuk: programmeren bij bieb Vaassen Bekijk details

8 augustus 2022

Vrijdagochtend werd er druk geprogrammeerd bij de bibliotheek in Vaassen. De deelnemers programmeerden diverse apparaten die ze kennen vanuit hun eigen omgeving, zoals een wasmachine, een verkeerslicht en een draaimolen.

• Obstakel wedstrijd met drones bij Bibliotheek Epe Bekijk details

3 augustus 2022

Drones in de bibliotheek? Jazeker, dat was deze week te zien in Epe! Een volgeboekte workshop met informatie over drones, oefenen met het vliegen met drones en uiteindelijk een wedstrijd vliegen met drones door en langs zelfgebouwde obstakels.

• Mixen en scratchen bij bibliotheek Hattem Bekijk details

3 augustus 2022

De deelnemers van de DJ workshop bij de bibliotheek in Hattem hebben genoten. Ze gingen zelf creatief en muzikaal aan de slag bij de door djproducer.school professioneel georganiseerde workshop.

• Biebtip 454 Bekijk details

2 augustus 2022

Herinner je de kettingbrieven van vroeger nog? Dat je ‘gedwongen’ werd mee te doen, de brief door te sturen naar meerdere mensen en als je dat niet deed dat dan onheil over je afkwam. Grote kans dat je toch niet meedeed. Maar wat als je wel mee móet doen omdat je kind ontvoerd is en behalve het losgeld wat je moet betalen jij ook een kind moet ontvoeren? Wat doe je dan? Een ontvoering als kettingbrief: dit is De Ketting!

• Regenboog Top 100 Bekijk details

26 juli 2022

In onderstaande link vind je 100 boeken uit de Regenboog Top 100, de honderd mooiste regenboogboeken aller tijden. De lijst is samengesteld door lezers van lezerscommunity Hebban.nl en de Gaykrant, die van 1 t/m 21 juli 2021 konden stemmen op hun favoriete LHBTIQ+-boeken.

• Biebtip 453 Bekijk details

26 juli 2022

Een boek wat misschien van pas kan komen in deze vakantietijd. Als je nog een echt bijzonder adresje in Nederland zoekt voor een overnachting, dan kun je met dit boek ideeën op doen. Alhoewel, je hoeft hier natuurlijk geen vakantie voor te hebben, een weekendje of zomaar een dagje is ook altijd fijn.

• Biebtip 452 Bekijk details

19 juli 2022

Ken je de boeken van ‘Het leven van een loser’? Waarschijnlijk wel, want deze serie is nog altijd razend populair en wordt veel uitgeleend. Maar ja, op een keer heb je ze allemaal uit. Of je zit op het voortgezet onderwijs en je docent Nederlands vindt dat je maar eens iets anders moet gaan lezen dan de loser-boeken. En dan?

• Geslaagde knutselworkshop bij bibliotheek Wezep Bekijk details

18 juli 2022

Maandagochtend werd er in de bibliotheek in Wezep druk geknutseld. Een medewerkster van de bibliotheek las eerst een prentenboek voor. Dat klinkt normaal, maar: het prentenboek was ingepakt zodat de kinderen de omslag niet konden zien!

• De Regenboog Top 100 Bekijk details

12 juli 2022

Tot en met 21 juli kunnen lezers hun stem uitbrengen op de mooiste LHBT+-boeken. De verkiezing levert een lijst van de honderd mooiste regenboogboeken op. De Top 100 wordt op 7 augustus a.s. bekendgemaakt.

• E-books ook zonder laptop op je e-reader Bekijk details

8 juni 2022

Vanaf nu helpt de bibliotheek leners met een e-reader maar zonder laptop bij het lenen van de e-books van de bibliotheek. Kom voor hulp naar het bibliotheekspreekuur, daar zetten we de e-books die jij wilt lenen op onze laptop en vanaf daar op jouw e-reader. Deze nieuwe service is ook geschikt voor leners die opzien tegen alle benodigde handelingen bij het lenen van e-books.

Paginanavigatie