Online ruzies, haatreacties, pesten en kleineren, ongepaste opmerkingen. Je komt deze vormen van kwetsend gedrag dagelijks tegen online en misschien vind je zelfs wel dat het er bij hoort. Maar is dat zo? 

13 november: Webinar Week van de Mediawijsheid

Denise Bontje staat stil bij het belang kinderen goed te begeleiden bij sociaal gedrag online. Hoe doe je dat? Want… wat plaats je wel en niet?

Lees meer

15 november: Lezing 'Mijn gamende kind' in Elburg

Tijdens deze lezing geeft Koen Schobbers, de eerste eSporter met een topsportstatus, tips om de relatie met gamende kinderen te herstellen, behouden of versterken.

Lees meer

Haal nu je DigiSnack in de bibliotheek!

Maak je wereld groter met nieuwe online mogelijkheden. Haal nu je DigiSnack in de bibliotheek! Leer in een handomdraai verschillende apps te gebruiken met onze DigiSnacks!

DigiSnacks zijn perfecte kleine ‘weetjes’ voor iedereen die al aardig wegwijs is op zijn of haar smartphone of iPad.

Wat kan online wel en wat kan niet?

Haatspraak? Scheldpartijen? Kwetsende opmerkingen, ongepaste 'humor', grensoverschrijdend gedrag? Er zijn grenzen. Hoe neem je actie? #hierniet

Ga naar de website

HoeZoMediawijs?

Leuk, veilig en slim op internet en sociale media? Ga op de website van HoeZoMediawijs.nl aan de slag met mediawijze thema’s en kom bijvoorbeeld meer te weten over online omgangsvormen.

Ga naar HoeZoMediawijs.nl


Mediagebruik ⚙️

IsDatEchtZo.nl

Nepnieuws, hoax, fabeltjes... Nepnieuws is misleidende en onjuiste informatie. Herken jij een nepbericht? Test het maar!
 

Leer nepnieuws herkennen

Mediamatties

Praat jij met je ouders over gamen, sociale media en internet? Zijn jullie het altijd met elkaar eens of zijn er verschillen? Zijn jullie mediamatties of virtuele vreemden? Test het in dit spel!

Speel Mediamatties


Boeken en e-books over sociaal gedrag online 📚 📱

📱🎧E-books en luisterboeken


Op je telefoon 📱

▶️ Hoe ver ga jij voor de likes?

Wat zijn de nadelen van social media? Hoe kun je daarmee omgaan?

▶️ Afgeleid door je telefoon?

Zit jij te vaak op je telefoon? Je bent niet de enige.