Biebtips

Resultaat 101 - 110 (van 487)

 • Biebtip 388 Bekijk details

  2 maart 2021

  De vader van Pelle (12 jaar oud) is een jaar geleden overleden aan kanker. Precies een jaar na de crematie van zijn vader, krijgt Pelle van zijn moeder een schoenendoos. In de doos zitten genummerde briefjes en ingepakte voorwerpen van zijn vader. Elke week mag hij er één briefje uithalen.

 • Biebtip 387 Bekijk details

  24 februari 2021

  Dit grote boek is heel bijzonder. Als je het open doet zie je allemaal afbeeldingen over de ontwikkeling van de aarde. Niet zo maar wat plaatjes, maar de platen springen bij wijze van spreken zo het boek uit! Zo’n boek noemen we ook wel een popupboek.

 • Biebtip 386 Bekijk details

  19 februari 2021

  Sophie heeft iets vreselijks gedaan. Of niet?

 • Biebtip 385 Bekijk details

  9 februari 2021

  Het prentenboek Ukkie is Leespluim van de maand februari 2021. Deze maandelijkse bekroning is bedoeld voor kwalitatief goede en veelzijdige bruikbare prentenboeken voor jonge kinderen van 0-6 jaar. En dit prentenboek is dat zeker!

 • Biebtip 384 Bekijk details

  5 februari 2021

  De gepensioneerde politieman Konrað krijgt in Reykjavik te maken met grootouders die zich zorgen maken over hun kleindochter. Ze lijkt te zijn verdwenen na een periode dat ze is afgegleden in een wereld van drugs en smokkelacties.

 • Biebtip 383 Bekijk details

  26 januari 2021

  Lijkt het jou ook leuk om thuis eens voor het eten te zorgen? Dan is dit boek misschien wat voor jou: ‘’t Waanzinnige kinderkookboek’ van 24Kitchen-chef Hugo Kennis en kinderboekenschrijver Mark Haayema.

 • Biebtip 382 Bekijk details

  18 januari 2021

  Het is niet anders. De scholen blijven nog een poosje dicht. Best lastig allemaal voor jullie. Vind je het fijn om even een paar uurtjes in een andere wereld te zijn? Even niet te denken aan school, of aan corona, of aan wat je dan ook maar bezighoudt? Duik eens weg in een fijne jeugdthriller!

 • Biebtip 381 Bekijk details

  12 januari 2021

  Soms kom je een schrijver tegen die je iedere keer weet te boeien. Elk boek raakt een snaar, of bezorgt je gewoon een paar uur intens leesplezier. Het is jammer als zo’n schrijver niet bekend is bij een groot publiek. Ellen Lina is zo’n schrijver voor mij. Eerder schreef zij een aantal romans (o.a. de aanraders ‘Ooit zal ik je weer zien’ en ‘Sky’) en een thriller. In 2020 verscheen ‘Semper fi’, haar tweede thriller.

 • Biebtip 380 Bekijk details

  8 december 2020

  De Wadden en haar Waddeneilanden zijn uniek in de wereld. Vanaf Den Helder aan de Nederlandse kust loopt de Waddenzee door tot aan Esbjerg in Denemarken.

 • Biebtip 379 Bekijk details

  3 december 2020

  Deze Biebtip gaat over De laatste brief van Rebecca Yarros.

Paginanavigatie