Biebtips

Resultaat 111 - 120 (van 487)

 • Biebtip 378 Bekijk details

  23 november 2020

  Als we aan Schotland denken, denken we aan groene heuvels, kastelen en vrijwel altijd slecht weer. De helft van Schotland is in handen van circa zeshonderd grondbezitters.

 • Biebtip 377 Bekijk details

  17 november 2020

  De Kaasfabriek is de nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt. Amsterdam, 1892. Lydia rouwt om de dood van haar ouders, die kort na elkaar zijn overleden. Ze heeft hun huis in Amsterdam en hun buitenhuis in Purmerend geërfd.

 • Biebtip 376 Bekijk details

  9 november 2020

  De bibliotheken zijn gesloten, maar lezen kan altijd doorgaan. Vandaar deze biebtip, die bestaat uit drie boeken die in de Online Bibliotheek te vinden zijn als e-book (op dit moment is deel 3 nog niet beschikbaar) en als luisterboek.

 • Biebtip 375 Bekijk details

  21 oktober 2020

  Normaal gesproken schrijf ik altijd de Biebtip over kinderboeken, omdat ik van kinderboeken hou, me in mijn werk bezighoud met educatie, kinderboeken een feest vind. Maar dit keer een aanrader over een volwassen boek. En niet zomaar een boek, maar een indrukwekkend verhaal, dat verbeeldend verwoord wordt op momenten dat het mag, op meer pijnlijke en lugubere verhaaldelen zodanig beschrijvend is, dat het te lezen is. (Indien het meer verbeeldend zou zijn gedaan, kun je het boek haast niet verwerken)....

 • Biebtip 374 Bekijk details

  13 oktober 2020

  Dit boek voor jongeren gaat over een ongewone, minder voor de hand liggende vriendschap, namelijk die van de 16-jarige Allison en de oude, dementerende Marla.

 • Biebtip 373 Bekijk details

  7 oktober 2020

  Mag je stelen om te kunnen eten? Moet je lief zijn voor anderen? Moet je altijd gehoorzamen aan de ouders? Moet je alles vertellen? Moet je altijd kunnen doen wat je wilt? Moet je anderen helpen?

 • Biebtip 372 Bekijk details

  29 september 2020

  Dit boek gaat over een jongen die opgroeit in een warm en open gezin. Naarmate hij ouder wordt merkt hij dat hij niet hetzelfde is als zijn broers, zijn vrienden en klasgenoten. Hij voelt dat hij anders is en dat wil hij niet. Hij probeert het te negeren en hij vreest het.

 • Biebtip 371 Bekijk details

  22 september 2020

  ‘Ik kan toch wel een paar uurtjes alleen blijven?’ pleit Sophie. “Ik ben negenentwintig. Er is vast een film op tv. Ik vermaak me wel. En dan kan mama tenminste…’

 • Biebtip 370 Bekijk details

  16 september 2020

  Elke week komen er in de bibliotheek nieuwe aanwinsten binnen. Omdat ik namens de bibliotheek ook veel naar scholen toe ga, bekijk ik meestal even snel de kinderboeken. Op deze manier blijf ik goed op de hoogte zodat ik de scholen kan adviseren.

 • Biebtip 369 Bekijk details

  8 september 2020

  ‘Match’ van Buddy Tegenbosch won de Prijs van de Jonge Jury 2020. Dat betekent dat jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs dit boek zelf gekozen hebben als beste boek. Geen professionele (en volwassen…) jury, maar de pubers zelf hebben gestemd. Ik kende het boek niet, dus was het hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Paginanavigatie