De bibliotheek ’t Harde gaat verhuizen!

Van 24 juni t/m 9 juli is de bibliotheek 't Harde gesloten i.v.m. een verhuizing.

Biebtips

Resultaat 471 - 480 (van 486)

 • Biebtip 16 Bekijk details

  28 februari 2013

  Deze Biebtip gaat over een tijdschrift. De Bibliotheek Noord-Veluwe heeft voor al haar vestigingen een flink aantal abonnementen op de meest uiteenlopende bladen. Het titelaanbod omvat weekbladen als Vrij Nederland, Libelle en De Boerderij en maandbladen als Psychologie, VT Wonen en Computer!totaal. De nieuwste nummers van de bladen liggen ter inzage bij de leestafels in de bibliotheken. Oudere nummers worden ook uitgeleend.

 • Biebtip 15 Bekijk details

  28 februari 2013

  Engel Blazius , een "oudere jongere", leeft als een kluizenaar in een kleine caravan (een eitje) in de achtertuin van zijn moeders huis. Daar verdeelt hij zijn tijd tussen het schrijven van artikelen op een oude schrijfmachine en het bespieden van mogelijke belagers van zijn eenzaamheid. Zijn artikelen wil hij later uitgeven onder de prachtige titel: "Gevaren die de Staat der Nederlanden bedreigen en hun oplossingen".

 • Biebtip 14 Bekijk details

  28 februari 2013

  Wat is het voor boek ? Magiek is het eerste deel van een zevendelige serie. De eerste 4 delen zijn nu in het Nederlands verschenen. Je wordt direct meegetrokken in een fantasiewereld vol magische wezens, die namen hebben als Holderheks, Groezel, Blubberkruiper en Watergeest. En wat heerlijk: het is ook heel humoristisch! Alle woorden die te maken hebben met Magiek worden in het boek met een hoofdletter geschreven en vetgedrukt.

 • Biebtip 13 Bekijk details

  28 februari 2013

  Deze novelle gaat over een tragisch aflopende liefde tussen de 18 jarige Christian en Stella, zijn lerares Engels. Het verhaal speelt zich af in een Duits vissersplaatsje aan de Oostzee, in de zomer ergens in de jaren '50. Het opent met een herdenkingsbijeenkomst van de school voor de lerares, die bij een ongeluk om het leven is gekomen. Intussen denkt de verteller aan de tijd met Stella terug. Hij had haar lief, maar niemand mocht er van weten.

 • Biebtip 12 Bekijk details

  28 februari 2013

  Daigo is een getalenteerd cellist wiens orkest plotseling wordt ontbonden. Wegens geldgebrek besluit hij met zijn vrouw terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij door een onduidelijke advertentie (er wordt een reisbegeleider gevraagd) per ongeluk bij een uitvaartondernemer terecht komt en wordt aangenomen. Hoewel zijn vrouw en zijn vrienden neerkijken op het werk dat hij doet, weigert Daigo zijn baan op te zeggen.

 • Biebtip 11 Bekijk details

  28 februari 2013

  Deze roman gaat over familie de Vogel. een kleurrijke familie, die wonen op het platteland in het dorpje Boran ten zuiden van Bagdad in Irak. Het beschrijft een periode in hun leven tijdens het bewind van Saddam Hoessein. Het verhaal begint met een beschrijving over het ontstaan van de familienaam de Vogel, want eigenlijk heten ze familie de Ster.

 • Biebtip 10 Bekijk details

  28 februari 2013

  n deze korte roman vertelt de van oorsprong Russische Lena Gorelik hoe het is om met twee identiteiten te leven in een land waar je niet geboren bent. Het boek begint met de aankomst van de elfjarige Anja, die samen met haar ouders, broer en oma uit Rusland emigreert naar Duitsland, in 1992. Dan maakt ze een sprong van 12 jaar. Anja is volwassen en woont samen met haar Duitse vriend Jan.

 • Biebtip 9 Bekijk details

  28 februari 2013

  Als Marloes op een dag tegen een jongen in een rolstoel aanbotst, is er gauw vriendschap gesloten tussen Marloes en Daan. De ouders van Daan schamen zich voor Daan’s handicap. Zij zijn eigenaar van een schoenenfabriek en stinkend rijk! Als de ouders van Daan merken dat Daan en Marloes veel met elkaar omgaan, geven ze hem slaaptabletten en verstoppen zijn rolstoel. Sonja (de huishoudster) en Marloes verwisselen de slaaptabletten voor vitaminetabletten.

 • Biebtip 8 Bekijk details

  28 februari 2013

  De schrijver en journalist Geert Mak, zelf van Friese afkomst, neemt enige tijd zijn intrek in Jorwerd. Jorwerd is een van de vele kleine dorpen op het Friese platteland. Het boek is een biografie van het dorp, met het accent op de jaren tussen 1945 en 1995. Mak vertelt het verhaal van het dorp vooral aan de hand van haar bewoners zoals de kruidenier, de dominee, de notaris en uiteraard de in de omgeving wonende boeren.

 • Biebtip 7 Bekijk details

  21 februari 2013

  Dit boek vertelt het levensverhaal van Douwe Albada, een jonge onderwijzer uit Gouda tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als de Duitsers Nederland binnen vallen is hij eigenlijk niet van plan zich met de oorlog te bemoeien. Hier komt verandering in als een bevriende joodse familie vraagt hen te helpen. Zo raakt Douwe tegen wil en dank steeds meer betrokken bij illegale activiteiten. In 1942 wordt hij per vergissing opgepakt en komt in kamp Vught terecht.

Paginanavigatie