Biebtips

Resultaat 61 - 70 (van 487)

 • Biebtip 428 Bekijk details

  18 januari 2022

  Wat een ontzettend fijn boek is dit! Ik heb genoten van het verhaal en van de illustraties. Het boek is in stripvorm (een zogenaamde graphic novel), dus ideaal als je lezen niet zo leuk vindt.

 • Biebtip 427 Bekijk details

  31 december 2021

  De vader van Saar en Gijs mist een koe. Het is al laat en de stal moet op slot. Saar en Gijs halen de koe wel even uit de wei.

 • Biebtip 426 Bekijk details

  28 december 2021

  Taryn Moore is jong, mooi en briljant…Waarom zou ze zelfmoord plegen? Wanneer rechercheur Frankie Loomis de fatale duik van het balkon onderzoekt, denkt ze dat er meer aan de hand is.

 • Biebtip 425 Bekijk details

  21 december 2021

  De jeugd beleeft steeds minder plezier aan lezen. Vanuit het Leesoffensief worden er landelijk allerlei initiatieven ontwikkeld om deze ontlezing tegen te gaan. Dat is natuurlijk fantastisch, maar hoe kunnen wij als (groot)ouders zelf onze tieners stimuleren om eens een boek te pakken?

 • Biebtip 424 Bekijk details

  17 december 2021

  Deze thriller speelt zich af op Terschelling en gaat over een groot jaarlijks festival. In het boek heet het festival Waar, maar het is duidelijk een verwijzing naar het Oerol festival. Door een pandemie, ook heel actueel, gaat het Waar festival voor het tweede jaar op rij niet door.

 • Biebtip 423 Bekijk details

  7 december 2021

  Het boek is een heel boeiend verslag van een reis rond de Noordzee van de Vlaamse programmamaker Arnout Hauben die hij samen met geluidsman Ruben Callens en cameraman Philippe Niklaes heeft gemaakt. In 100 dagen hebben zij 5000 kilometer afgelegd. De reis ging te voet, per boot, trein of op de fiets.

 • Biebtip 422 Bekijk details

  25 november 2021

  ‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief’, zei de jongen. Zomaar een van de zinnen uit dit boek. Arthur Japin heeft het ook zo mooi vertaald in het Nederlands.

 • Biebtip 421 Bekijk details

  16 november 2021

  Alfabet is een ontzettend leuk boek over, de titel zegt het al, het alfabet. Charlotte Dematons heeft per letter 2 bladzijdes vol getekend met allerlei voorwerpen en dingen die beginnen met de desbetreffende letter. Super leuk voor kleuters die beginnen met letters herkennen, maar ook voor oudere kinderen is het een uitdaging om zoveel mogelijk dingen te vinden met de desbetreffende letter.

 • Biebtip 420 Bekijk details

  8 november 2021

  Ik ben iemand die graag het Sinterklaasfeest viert met familie en het leuk vindt als dit feest gevierd blijft worden. Gelukkig komen er nu ook nieuwe boeken uit die een originele insteek maken, zoals “de Pieto –Toets”.

 • Biebtip 419 Bekijk details

  2 november 2021

  Op zaterdagavond bereid ik vaak geen maaltijd maar maak ik allerlei borrelhapjes op een mooie houten plank. Een borrelplank kan namelijk heel goed een maaltijd vervangen. Borrelplanken kun je precies zo samenstellen als je zelf wilt.

Paginanavigatie