Biebtips

Resultaat 71 - 80 (van 487)

 • Biebtip 418 Bekijk details

  26 oktober 2021

  Het boek “Lieve Lief : Samen van 1 tot 10 tellen “ trok bij de nieuwe boeken mijn aandacht. Altijd heb ik al een zwak gehad voor lieveheersbeestjes. Op diverse momenten in mijn leven kwam dit beestje voorbij. Ik had altijd het gevoel van “het komt allemaal goed of het wordt een mooie dag vandaag”.

 • Biebtip 417 Bekijk details

  18 oktober 2021

  Tip voor de Nationale Voorleeswedstrijd! De scholen zijn op dit moment al druk bezig met de voorbereiding op de Nationale Voorleeswedstrijd. 2 weken geleden gaf ik een ‘voorlees-workshop’ op een school en ging ik op zoek naar een geschikt boek. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de voorlezer zélf heel enthousiast is over het boek! Maar op de tweede plaats komt toch wel: het fragment wat je voorleest, moet de luisteraar boeien!

 • Biebtip 416 Bekijk details

  12 oktober 2021

  Welk dier doet een Trappeldans. Hoe komt de Pissebed aan zijn naam. Hoe maak je Bloembommetjes en wat is Hagelslag op pootjes.

 • Biebtip 415 Bekijk details

  5 oktober 2021

  Deze week een tip voor alle liefhebbers van natuurfotografie. De serie De mooiste fotolocaties heeft in het deel over Oost-Nederland ook diverse locaties uit onze omgeving. Het hoofdstuk over Gelderland begint met het Drontermeer: de Gelderse Sluis bij Noordeinde, uitzicht vanaf de zomerdijk bij Oosterwolde en de vogelkijkhut bij Elburg.

 • Biebtip 414 Bekijk details

  29 september 2021

  Oh nee, het stormt in de jungle. Er vliegt van alles in het rond. Papegaai waait langs en kan gelukkig schuilen voor de storm bij aap in zijn boom.

 • Biebtip 413 Bekijk details

  29 september 2021

  Het hele (school)jaar lees ik vooral kinderboeken, maar voor de vakanties heb ik altijd wel een leeslijstje met boeken voor volwassenen in mijn telefoon staan. Afgelopen zomervakantie heb ik daar verschillende titels van gelezen. Eén daarvan was Het geheime kistje van Elle, geschreven door Aline van Wijnen. Ik kon het bijna niet wegleggen!

 • Bieptip 412 Bekijk details

  7 september 2021

  Oma Luchtbuks Alleen de titel al maakte me nieuwsgierig! Oma Luchtbuks….een kinderboek. Eerst zien, dan geloven. Het boek gaat over Lina. Ze is negen jaar (bijna tien) en ze heeft ouders die heel erg druk zijn. Lina voelt zich vaak een beetje te veel, ze heeft voor elke dag een oppas en haar ouders ziet ze maar weinig.

 • Biebtip 411 Bekijk details

  24 augustus 2021

  Twee weken geleden zag ik dit boek tussen de nieuw binnen gekomen boeken en de omslag en titel trokken mijn aandacht. Het is het schrijnende verhaal van een groepje alleenstaande kinderen in een vluchtelingenkamp.

 • Biebtip 410 Bekijk details

  17 augustus 2021

  ‘Naar Afghanistan komt God alleen nog om te huilen’. Aan deze titel moet ik denken als ik het nieuws van de afgelopen weken volg. De Taliban is bezig met een opmars in Afghanistan. ‘Er is niemand meer hier die ons helpt’ lees ik vandaag in het NRC.

 • Biebtip 409 Bekijk details

  9 augustus 2021

  Is het mogelijk om een goedlopend verhaal te schrijven waarin woorden met de lettercombinatie ‘ei’ centraal staan? Ja, dat kan dus echt! Het boek Keizer Ei is een hilarisch eigentijds sprookje over Heid en Teit.

Paginanavigatie