Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen.

Lees meer

Biebip 335

Gepubliceerd op: 26 november 2019 13:30

Foto’s liken, informatie zoeken, op een linkje klikken. Jij wilt vast niet dat iedereen alles van je weet. Toch deel je online veel informatie met anderen, maar je weet niet wat er met je gegevens gebeurd.

Op internet en sociaal media laat je bewust en onbewust sporen achter. Veel organisaties en bedrijven volgen die sporen. Hoe doen ze dat en waarom? Wist je dat je een klacht in kunt dienen bijv. als je vindt dat een organisatie er niet netjes mee omgaat? Dit is in de AVG geregeld. Je ontdekt welke gevolgen het heeft voor jou privacy en waarom het belangrijk is wat je rechten zijn. Cookies, virussen en identiteitsfraude komen aan bod. In dit boek leer je er meer over.

Dit boek is duidelijk en helder geschreven. Achter in het boek vind je een trefwoordenlijst met uitleg van diverse termen. Ook staan er tips voor boeken en websites voor meer informatie over dit onderwerp.  

Wilt jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe op de jongeren afdeling. (Vanaf ca. 11 jaar)
Alie Smit, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Alieke Bruins
  • Titel: Privacy en Internet 
  • Uitgeverij: Schoolsupport Etten-leur
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 24