Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 101

Gepubliceerd op: 10 oktober 2013 14:30

Onlangs werd ik door een collega gewezen op een digitale versie van het prentenboek “Haas wil worteltjestaart”. Speciaal voor dove en slechthorende kinderen vertelt een vrouw in een filmpje van bijna 20 minuten naast de pagina met de tekeningen uit het prentenboek het verhaal in gebarentaal. En zo maakte ik voor het eerst kennis met de sympathieke Haas, die makkelijk vrienden maakt en van het ene avontuur in het andere belandt.

Als Haas met Kip aan de koffie zit krijgt hij vreselijk trek in worteltjestaart. Jammer genoeg heeft Bakker Big deze niet in zijn assortiment, maar hij heeft wel het recept voor Haas. Haas gaat snel naar de groetenkraam van Rat, maar die heeft geen wortels meer in zijn voorraad. Wel heeft hij worteltjeszaad voor Haas. Dus gaat Haas aan het zaaien, maar wat duurt dat lang voordat de plantjes zichtbaar worden! Als het een grote bos groen is geworden heeft Haas er genoeg van: hij rukt de plantjes uit de grond en…er zitten worteltjes aan. Snel gaat Haas nu aan het bakken; hij nodigt al zijn vrienden uit en ze smullen allemaal van zijn heerlijke worteltjestaart. Achterin het boek staat het recept van deze taart, zodat hij ook thuis gemaakt kan worden,

De informatieve tekst is in het boek opgenomen tussen de mooi ingekleurde pentekeningen. Zo vormen de afbeeldingen, waarop veel te zien is, een goede eenheid met het verhaal. “Haas wil worteltjestaart” is een aantrekkelijk ogend prentenboek, dat zich prettig laat voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

De avonturen van Haas staan opgetekend in meerdere afzonderlijke prentenboeken, maar zijn ook verzameld in twee bundels vol met verhalen, spelletjes, knutseltips en recepten. Ook zijn er een aantal eerste leesboekjes, zodat kinderen met Haas hun leeskunst kunnen oefenen. Op de website http://www.hierishaas.nl/haas/ is nog veel meer te vinden over Haas voor thuis en op school en staat ook de link naar de videofilm, waarop “Haas wil worteltjestaart” in gebarentaal aan dove en slechthorende kinderen wordt verteld.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!

Adry Prade; domeinspecialist BackOffice.

Schrijver: Bon, Annemarie

  • Tekeningen: Gertie Jaquet
  • Titel: Haas wil worteltjestaart
  • Uitgeverij: The house of Books
  • Jaar van uitgave: 2012
  • Aantal pagina’s: 42