Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 107

Gepubliceerd op: 11 december 2013 13:51

Al op de omslag van het boek Optische illusies en beeldraadsels, een bonte selectie blikverruimers, is via een mooie afbeelding te zien waar dit boek over gaat. In de cirkel op het omslag lopen binnenkant, onderkant, buitenkant en bovenkant naadloos in elkaar over. In het boek staan bijna 150 afbeeldingen die ons gezichtsvermogen te slim af zijn. Rechte lijnen die krom lijken, vierkantjes die lijken te golven, plaatjes die op meerdere manieren te bekijken zijn. Er is zelfs een plaatje waarbij in één afbeelding een dochter, moeder en grootvader te zien zijn. Ook zijn er hoofdstukken met omkeerplaatjes en onmogelijke figuren.

Ieder hoofdstuk begint met een inleiding. Bij de afbeeldingen staat uitleg over de illusie en bij de beeldraadsels staan tips hoe je de oplossing kunt vinden. Bij de omkeerplaatjes zijn leuke voorbeelden opgenomen van Peter Newell, die een verhaaltje vertelt bij de beide kanten van het plaatje. In de natuur komen ook illusies voor, zoals te zien is in het hoofdstuk Bedrieglijke natuurformaties, met bijvoorbeeld een afbeelding van Eagle Rock, en in het hoofdstuk Camouflage met afbeeldingen van gecamoufleerde dieren, zoals een kikker en sprinkhaan.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, maar ook voor volwassenen is het een leuk boek. Zoals op de achterkant staat: wie beweert dat wetenschap altijd saai en gortdroog is, moet dit boek maar eens bekijken!

 

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Diana Pater, strategisch beleidsmedewerker

 

  • Schrijver: Inga Menkhoff
  • Titel: Optische illusies en beeldraadsels
  • Uitgeverij: Parragon
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Aantal pagina’s: 96