Biebtip 108

Gepubliceerd op: 19 december 2013 13:48

Kees is een stagiair en moet voor het eerst voor de klas staan, voor groep 6b. Hij weet nog niet helemaal hoe dat moet, maar gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven.

Voor Tobias komt Mees Kees, de nieuwe invaller op school, precies op tijd. Door de juf werd hij om niets de klas uitgestuurd. Ook kreeg hij vaak strafwerk. Raar, want Tobias is namelijk best slim, heel vrolijk en supergrappig. Mees Kees geeft heel anders les dan de juf. Dat is omdat hij nog stagiair is en voor het eerst voor de klas staat. Hij weet nog niet helemaal hoe dat moet. Met biologie kijken ze bijvoorbeeld Spider-Man en met rekenen zetten ze de tafels op z’n kop. Tobias leeft hierdoor helemaal op ondanks zijn moeilijke thuissituatie.

 

De strenge directrice Dreus vindt het maar niets…

 

Mees Kees is een vrolijke familiefilm uit 2012 over een meester die op onorthodoxe wijze les geeft. Hij zit vol leuke ideeën en heeft veel aandacht voor kinderen met problemen. Ook de strenge directrice mevrouw Dreus komt goed uit de verf, met haar hobby voor de middeleeuwen en haar ouderwetse kleding zorgt ze voor hilarische momenten. De film is een feestje om naar te kijken en had wat mij betreft best wel langer mogen duren. De opvolger van Mees kees is “Mees Kees op kamp”, ik kijk er nu al naar uit!

 

“Wil jij deze dvd ook bekijken? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!”

Alie Smit, Medewerker klantcontacten

  • Titel DVD: 'Mees Kees' naar het gelijknamige boek van Mirjam Oldenhave
  • Hoofdrollen: Willem Voogd als Mees Kees, Felix Osinga als Tobias en Brent Tomassen als Sep
  • Regisseur: Barbara Bredero
  • Speelduur: 88 minuten
  • Jaar: 2012