Biebtip 113

Gepubliceerd op: 28 februari 2014 11:55

De verschrikkelijke badmeester is zoals juffrouw Bulstronk uit Matilda en meneer Ellemeet uit Minoes, maar dan nog gevaarlijker en nog gemener! Dit boek sla je niet dicht voordat je het hebt uitgelezen. Dit boek lees je met een lach.

Lev de Bruin is een heel gewone jongen. Hij heeft niet veel talent, maar zijn vader weet het zeker: zijn zoon wordt later beroemd! Volgens meneer de Bruin heeft Lev zwemtalent. Daarom moet hij trainen bij de zwemkampioen Boris Kwikzilver. Alle volwassenen vinden hem geweldig: Boris is knap en hij verzorgt ook nog zielige zeehondjes.
Lev weet wel beter. Boris Brulboei is de verschrikkelijkste badmeester ooit! Hij is grof en gemeen, hij is woest, ruw en wreed. Samen met zijn buurmeisje Lita ontdekt Lev een geheim, een afschuwelijk geheim! Brulboei heeft een kind ontvoerd. Samen met de vader van Lita gaan ze op onderzoek uit.

Dit boek (met erg leuke tekeningen) is niet alleen maar vreselijk grappig, het wordt ook nog heel erg spannend! Het is de vraag of Lev en Lita de meest verschrikkelijke badmeester ooit kunnen ontmaskeren. Het is een heerlijk boek dat je lekker op de bank (het liefst met een zak chips) in een ruk zult uitlezen!

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!

Karin Wolf-Antink, Specialist Educatie

  • Schrijver: Jozua Douglas
  • Titel: De verschrikkelijke badmeester
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Jaar van uitgave: 2012
  • Aantal pagina’s: 206