Biebtip 114

Gepubliceerd op: 6 maart 2014 11:52

Idefix is het kleine witte hondje uit de strips van Asterix en Obelix. In dit boek staan twaalf zoekplaten. De tekeningen beslaan twee pagina’s en zijn rijk geïllustreerd. De afbeeldingen lijken zo uit een stripboek van Asterix en Obelix te komen. Alle bekende personages, uit het dorp van de Galliers en uit het Romeinse kamp, zijn te zien. Ook de afbeeldingen zelf zijn vertrouwd: een vechtpartij in het dorp, gevechten met Romeinen of piraten, jacht op everzwijnen en als laatste, natuurlijk, een feest.

Obelix is Idefix kwijt, en het is de bedoeling dat de lezer helpt om Idefix terug te vinden. Op iedere tekening is Idefix te zien, maar hij is goed verstopt! Het vinden van Idefix is een echte uitdaging, die heel wat geduld vraagt. Op iedere tekening staat ook een kadertje met zes figuren, waarvan er vijf ook op de tekening te vinden zijn. Om beter wijs te worden op de tekening kun je het beste proberen ook de figuren in de kadertjes te herkennen. Maar ook dat is een hele kunst.

Aan het einde van het boek staat nog een laatste uitdaging voor degene die op alle twaalf tekeningen Idefix en de vijf figuren heeft gevonden, de Strijd met de uitblinkers. Op één van de tekeningen is een afbeelding van een gouden borstbeeld van Ceasar te zien. En zoals de tekst zegt: “De vinder is werkelijk een Kampioen!” Het is mij niet gelukt om Ceasar te vinden, maar misschien heb jij meer geluk? Veel succes!

 

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Diana Pater, strategisch beleidsmedewerker

  • Schrijver: Uderzo
  • Titel: Waar is Idefix?!?
  • Uitgeverij: Fontein
  • Jaar van uitgave: 2002
  • Aantal pagina’s: 29