Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 22

Gepubliceerd op: 14 maart 2013 02:05

Dit boek vertelt het verhaal van Anna Boom. Haar vader overlijdt kort na de geboorte van Anna (1920) en sindsdien reisde Anna en haar moeder van pension naar pension. Haar jeugd was anders dan van andere kinderen van haar leeftijd. Anna kreeg onvoldoende scholing, was vaak alleen en er waren geen kinderen om mee te spelen. Als Anna 22 jaar is, zijn zij en haar moeder weer terug in Nederland. Tijdens het reizen is Anna verliefd geworden op de Hongaar Géza.

Na haar terugkomst in Nederland mist zij hem erg en zij besluit, ook al is het midden in de oorlog, weer naar Boedapest te reizen. Daar beweegt zij zich in uiteenlopende kringen. Zo is haar geliefde een aanhanger van de nazi's, terwijl een vriendin Anna in contact brengt met een ondergrondse beweging die Joden helpt. Wat ze in die tijd allemaal meemaakt, komt veel later pas aan het licht, als Anna inmiddels weer terug is in Nederland en getrouwd met een KLM-directeur.

Voor wie dit verhaal ongeloofwaardig lijkt: het is waar gebeurd! Sterket nog: wat ik hierboven heb beschreven, is maar een gedeelte van de vele gebeurtenissen uit het avontuurlijke leven van Anne Boom. Dit ongewone, spannende levensverhaal, waarvan iedere biograaf droomt , viel zomaar in de schoot van schrijfster Judith Koelemeijer. Zij ontmoette Anna Boom bij haar oom, een van de personages uit haar boek 'Het zwijgen van Maria Zachea", waar Koelemijer in 2001 al succesvol mee debuteerde.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de bibliotheek Noord-Veluwe.

Ria Stokreef, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Judith Koelemeijer
  • Titel: Anna Boom
  • Uitgeverij: Atlas
  • Jaar van uitgave: 2008
  • Aantal pagina's: 231