Biebtip 264

Gepubliceerd op: 8 maart 2018 17:24

Pier en oceaan laat de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling zien van de hoofdpersoon Abel tot zijn volwassenheid ten tijde van de vijftiger jaren. Tegelijkertijd is het boek ook een familiegeschiedenis.

De levens van Abels vader Lieuwe, zijn opa Roorda en zijn moeder Dina worden ook beschreven, ieder in hun eigen tijd en omgeving. Zo worden in Pier en oceaan meerdere verhalen verteld, van drie generaties Roorda.

Het landschap speelt een grote rol in het verhaal. De geschiedenis begint in Amsterdam, met de zwangerschap van Dina. Tijdens de jonge jaren van Abel leeft de familie in Friesland, vanwege vader Lieuwes ambities vertrekt het gezin naar Zeeland. De lezer krijgt mooie beelden voorgeschoteld van deze verschillende landschappen.

Abels leven is misschien een leven als zovelen (en dat levert herkenning op), maar tegelijkertijd is zijn geschiedenis fascinerend, spannend en ontroerend.
Ik heb dit boek met plezier gelezen door alle familie ontwikkelingen, beschrijving van verschillende tijdsbeelden en landschappen.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!

  • Schrijver: Oek de Jong
  • Titel: Pier en oceaan; dl. 1
  • Uitgeverij: Augustus
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Aantal pagina’s: 348