Biebtip 276

Gepubliceerd op: 13 juli 2018 12:38

In juli 2017 hoort paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel dat ze voor de negende keer kanker heeft. Maar Bibian is een knokker en een optimist, met een ijzersterke wil. Haar grootste sportieve droom is dat ze op de Paralympische Spelen in maart 2018 haar olympische titel kan verdedigen. Maar eerst moet ze deze nieuwe tegenslag zien te overwinnen.

Bibian: Het enige wat ik kan doen is blijven genieten van het leven en zorgen dat mijn lichaam in optimale conditie is om de strijd aan te gaan. Dat doe ik door positief denken, sporten, gezond eten en genoeg slapen. Daarnaast is een combinatie van goede artsen en een flinke dosis geluk essentieel.

Ben jij benieuwd hoe het Bibian lukt om na een beenamputatie en negen keer kanker van het leven te blijven genieten? Dan is het lezen van haar verhaal een must.

Lutske Bonsma interviewde Bibian Mentel in wat Bibian 'de zwaarste periode in mijn leven' noemt en schreef naar aanleiding hiervan het boek Kut kanker! Door jou laat ik mijn leven niet verpesten!

Inmiddels zijn de Paralympische Spelen alweer verleden tijd. 2 Gouden medailles heeft Bibian mee naar Nederland genomen. Het erbij zijn, de winst, het was niet vanzelf sprekend. Ik heb het boek met veel bewondering gelezen.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe
Tera Mensink, Medewerker klantencontacten

  • Schrijver: Bibian Mentel
  • Titel: Kut kanker! Door jou laat ik mijn leven niet verpesten!
  • Uitgeverij: Splint Media
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Aantal pagina’s: 159