Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 30

Gepubliceerd op: 14 maart 2013 02:55

Op een mooie zomerse dag komt oma met haar vogeltje Chaja bij Laura en Rick wonen. Oma zit vaak bij het raam en het vogeltje zingt en kwettert vrolijk. Dan wordt het herfst en sterft het vogeltje. Laura en Rick zijn bang dat oma ook zal overlijden. Oma legt uit dat het beestje nu op een heel speciale plek is. "Iedereen gaat op een dag dood", zegt ze, "maar door veel aan de dode te denken, zal die altijd in ons hart blijven bestaan".

Als de lente is gekomen wordt oma ziek en ligt ze alleen nog maar in bed. Elke dag komen Laura en Rick bij haar zitten. Ze maken tekeningen voor haar en dekken haar toe als ze het koud heeft. Ze houden zoveel van hun oma... Op een dag komt papa met tranen in z'n ogen vertellen dat oma niet meer leeft. Ze is nu op die speciale plek, net als Chaja het vogeltje. Als Laura en Rick afscheid hebben genomen van oma, pakt mama een schrift, op de voorkant staat: "ONZE OMA". Laura en Rick plakken er foto's in en schrijven er verhaaltjes bij. Zo leeft oma net als het kleine vogeltje door in de harten van Laura en Rick.

Persoonlijk vind ik dit een mooi informatief prentenboek. Het heeft beeldende illustraties en is prima te gebruiken als aanleiding voor een gesprek met jonge kinderen over verdriet en verlies. Achter in het boek staan tips voor begeleiders van kinderen die met verlies te maken hebben. Het is geschikt om te bekijken met en voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

Wilt u dit boek of andere boeken over dit onderwerp lezen? U vindt ze bij de bibliotheek Noord-Veluwe!

Alie Smit, Medewerker Klantcontacten

  • Schrijver: Antonie Schneider
  • Illustrator: Betina Gotzen-Beek
  • Titel: Een plek voor Oma
  • Uitgeverij: De Vries-Brouwers
  • Jaar van uitgave: 2010
  • Aantal pagina's : 28