Biebtip 310

Gepubliceerd op: 7 mei 2019 10:10

Dit boek is een welkome aanvulling op de zoekboeken voor iets oudere kinderen, met voldoende uitdaging, leuke informatie en fleurige afbeeldingen. Vijf olifanten gaan op wereldreis, ze bezoeken de meest bijzondere plekken op aarde. Van hun bestemmingen zijn 16 grote zoekplaten gemaakt, waarop je de vijf olifanten en hun lievelingsspullen kunt zoeken.

De zoekplaten zelf zijn hele gedetailleerde tekeningen waarop honderden gebouwen, mensen, voertuigen, standbeelden en meer te zien zijn.
Op die manier geven de platen heel veel informatie over de steden die bezocht worden. In Londen zijn natuurlijk dubbeldekkers te zien, de Tower Bridge en de London Eye. In Sydney onder andere het Opera House, in San Francisco de Golden Gate Bridge en in New York yellow cabs en het Vrijheidsbeeld.

Ook is er bij iedere plaat een korte tekst met tips over wat je kunt bekijken, doen, kopen en eten in de stad waar de olifanten zijn, staat er de vertaling van “Hallo” voor dat land (van “Ciao!” in Rome tot “Salama!”in Madagaskar) en zijn er weetjes opgenomen. Bij de weetjes staat in welk land de stad ligt, welke munt ze er hebben, de taal die er wordt gesproken en het aantal inwoners. De stad met de meeste inwoners die in dit boek genoemd wordt is Mumbai. Daar wonen meer mensen dan in heel Nederland!

De olifanten zijn makkelijk te vinden op de platen, voor de lievelingsspullen moet je een ervaren speurder zijn. Achterin het boek staan nog wat leuke aanvullende zoekopdrachten en de oplossingen.

Een leuk, origineel en informatief zoekboek voor kinderen van vanaf 7 jaar!

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Diana Pater, strategisch beleidsmedewerker

  • Schrijver: Guillaume Cornet
  • Titel: Olifanten op reis : zoek de olifanten & ontdek de wereld
  • Uitgeverij: Bookmakers
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Aantal pagina’s: 48