Biebtip 324

Gepubliceerd op: 27 augustus 2019 09:29

Niet aan dit boek likken*. Het zit onder de vieze beestjes! Je bent gewaarschuwd. Maar welke beestjes zitten er dan in dit boek?

Het boek gaat over Miek en Miek is een microbe. Ze is heel klein. Maar dan ook echt héél klein. Zie je deze stip?
.

Daar zitten precies 3.422.167 microben op (maar het kunnen er ook wel een paar miljoen meer of minder zijn). Dit is een interactief prentenboek voor kinderen van 4 tot 8 jaar over bacteriën. Kinderen leren op speelse en interactieve manier over microben. Het boek laat kinderen kennis maken met verschillende microben op verschillende plaatsen. Miek woont in de papiervezels maar Cari zit op de tanden. Sjaak woont dan weer in een T-shirt en Herbert zit in de navel. De kinderen worden tijdens het lezen gevraagd om allerlei handelingen uit te voeren. Bijvoorbeeld: doe je mond open en druk je vinger op een van je voortanden. Kortom, het is een leuk, grappig en leerrijk boek.

Kun je het na het lezen toch niet laten om aan het boek te likken……….op de achterkant is hier een speciaal plekje voor gemaakt. Maar de meeste lezers zullen daarvan afzien want microben zijn toch wel een klein beetje vies.

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Jacqueline Junte, Medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Idan Ben-Barak en Julian Frost
  • Titel: Niet aan dit boek likken*
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 40