Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 325

Gepubliceerd op: 23 september 2019 12:44

De ontlezing onder jongeren neemt toe en is zorgwekkend. Steeds minder jongelui pakken een boek. Er zijn zoveel verleidingen door alle schermpjes, sociale media, etc. De gevolgen zijn echter groot en laaggeletterdheid ligt op de loer. Als er één boek is dat een jongere (ja, ook jongens!) aan het lezen krijgt, moet het dit boek zijn.

Shawn Holloman (19) is op straat vermoord. Zijn broer Will (15) wil wraak nemen op de vermoedelijke moordenaar, Carlson Riggs. Gewapend met Shawns pistool stapt Will in de lift. Maar tijdens de rit slaat de twijfel toe.

Het boek beslaat om precies te zijn 67 seconden, want zo lang doet de lift erover om beneden te komen. Er schuilt echter een heel leven in die minuut. Het verhaal is prachtig geschreven, spannend en met diepgang. Een kunstwerk, zowel qua tekst als qua opmaak van de pagina’s. Hoewel het verhaal 288 bladzijdes beslaat, zal iedere lezer erdoorheen vliegen. En dat is fijn voor die jongere die opziet tegen al die lettertjes, al die pagina’s vol tekst. Het boek is geschikt voor jongelui vanaf ongeveer 15 jaar, maar volwassenen zullen het zeker ook zeer kunnen waarderen.

’67 seconden’ heeft mij overrompeld en overtuigd. Een geniaal boek!  

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Monique Dijkgraaf, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Jason Reynolds
  • Titel: 67 seconden
  • Uitgeverij: Blossom Books
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Aantal pagina’s: 288