Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 378

Gepubliceerd op: 23 november 2020 13:06

Als we aan Schotland denken, denken we aan groene heuvels, kastelen en vrijwel altijd slecht weer. De helft van Schotland is in handen van circa zeshonderd grondbezitters.

De Nederlandse Josephine Rombouts, schrijfster van het boek, neemt u mee naar een van deze kastelen, waar ze met haar gezin een cottage op een Schots schiereiland betrekt.

Josephine wordt huishoudster op het plaatselijke kasteel en later personal assistent van de kasteelvrouw. Met Hollandse nuchterheid en duidelijkheid, die door de Engelsen doorgaans als bot wordt ervaren, leert Josephine de gedragscodes en spreektaal van de Engelse elite te respecteren en te gebruiken.

In korte columnachtige hoofdstukken neemt Josephine je mee in het dagelijkse leven op het kasteel. Josephine krijgt te maken met Franse koks, Schotse onafhankelijkheid, dakdekkers en tradities. Maar ook het vele zilverwerk dat gepoetst moet worden.

Regelmatig worden er zinnetjes onvertaald weergegeven, zo ontstaan prachtige voorbeelden van Engelse conversatie en humor.

Heerlijk om te lezen. En mocht u meer willen lezen, er zijn nog twee delen.

Wilt u dit boek lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!

  • Schrijver: Josephine Rombouts
  • Titel: Cliffrock Castle
  • Uitgeverij: Querido
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Aantal pagina’s: 249