Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 40

Gepubliceerd op: 14 maart 2013 03:45

Eva Gabrielsson vertelt het aangrijpende verhaal van haar leven met Stieg Larsson, de schrijver van de beroemde maatschappijkritische Millennium-trilogie. Kort nadat Larsson het manuscript voor de Milenniumtrologie bij zijn uitgever heeft ingeleverd, wordt een hartinfarct hem fataal en overlijdt hij op 50-jarige leeftijd. Het megasucces van zijn thrillers maakt hij niet mee.

Eva Gabrielsson is 30 jaar lang de levenspartner van Larsson, maar krijgt als ongetrouwde weduwe nooit de erkenning, die zij verdient voor haar lange en intensieve samenwerking met de journalist en linkse activist voor de mensenrechten. Na zijn dood moet ze zich staande houden tegen de vijandige houding van Larssons familieleden. Zij eisen alles voor zich op en zelfs het behoud van haar kleine flat is haar niet gegund.

Ik vind "Milennium, Stieg en ik" vooral het verhaal van twee mensen en een meesterwerk, hun liefde, vertrouwen en ruimhartigheid. Het is een belangrijke aanvulling op de Millennium-boeken en zeker interessant om te lezen.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!

Natascha Siedych, Medewerker klantencontacten

  • Schrijver: Eva Gabrielsson
  • Titel: Millennium, Stieg en ik
  • Uitgeverij: Breda: De Geus 
  • Jaar van uitgave: 2010
  • Aantal pagina's: 198