Wij zijn maandag 6 juni (2e Pinksterdag) gesloten

Biebtip 421

Gepubliceerd op: 16 november 2021 10:58

Alfabet is een ontzettend leuk boek over, de titel zegt het al, het alfabet. Charlotte Dematons heeft per letter 2 bladzijdes vol getekend met allerlei voorwerpen en dingen die beginnen met de desbetreffende letter. Super leuk voor kleuters die beginnen met letters herkennen, maar ook voor oudere kinderen is het een uitdaging om zoveel mogelijk dingen te vinden met de desbetreffende letter.

Maar niet alleen voor kinderen is het een leuk en leerzaam boek. Ook voor de ouderen geeft dit boek veel herkenning. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor demente ouderen. Er staan ook veel voorwerpen van vroeger in en het boek zorgt zo voor een gespreksonderwerp.

Bij het boek is ook een app te downloaden waarmee je alle woorden bij de platen kunt zien. Je zal versteld staan hoe ontzettend veel dingen en voorwerpen Charlotte Dematons heeft weten te tekenen.

Als je je afvraagt hoe dit boek tot stand is gekomen, is er een filmpje waarin Charlotte Dematons verteld hoe ze op dit idee is gekomen en hoe ze alle voorwerpen heeft bedacht.  

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Elisa de Graaf, Leesconsulent & Medewerker Klantcontacten

  • Schrijver: Charlotte Dematons
  • Titel: Alfabet
  • Uitgeverij: Hoogland & van Klaveren uitgeverij
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Aantal pagina‚Äôs: 64