Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 43

Gepubliceerd op: 21 maart 2013 10:00

Taal is er altijd en overal. Daarom bespreek ik dit keer een boek over... juist ja, taal!

De titel van het boek is: "Eis ijs!", zei zij. Nu begrijp je gelijk dat de Nederlandse taal helemaal niet zo gemakkelijk is. Lees maar eens de volgende zin hardop: "De weledelzeergeleerde verkeersleider presenteerde een veelbetekenend verkeersreglement". Gelukkig komen we zo'n zin niet elke dag tegen! Er staan in dit boek allerlei verrassingen. Zo zou je toch denken dat de woorden meester en zeester rijmen. Niets is minder waar, zeg maar eens hardop: "Gisteren kwam de meester aanzetten met een prachtige zeester". Wist je trouwens dat je met de letters van het woord torens nog drie andere woorden kunt maken?

Dat zijn de woorden Rotsen, Storen en Tenors. Van het woord groenteveilingen kun je ook een heel ander woord maken. Als je de oplossing weet, mail het dan naar mij kwolf@bibliotheeknoordveluwe.nl. Ik ben benieuwd hoeveel antwoorden er binnen komen! Onder de goede inzendingen trek ik één winnaar.

De samensteller van dit taalboek is Marion van de Coolwijk. Het staat in de bibliotheek niet tussen de leesboeken met verhalen, omdat dit een boek vol informatie (over taal) is. Je kunt het daarom vinden bij de Jeugd Studie, categorie Mens en Communicatie. Leen het eens en lees het maar, want met zulke boeken is taal veel leuker dan je denkt.

"Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!"

Karin Wolf, specialist jeugdbibliotheek

  • Schrijver: Marion van de Coolwijk
  • Titel: "Eis ijs!", zei zij : taalspellinkjes Uitgeverij: De Fontein
  • Jaar van uitgave: 2008
  • Aantal pagina's: 80