Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 434

Gepubliceerd op: 15 maart 2022 12:50

De voorkant van dit boek maakte me nieuwsgierig en zeker het kleine zinnetje helemaal onderaan: “Intiem en teder portret van een familie die zichzelf bij elkaar probeert te houden.”

In het begin moest ik even doorzetten en doorlezen. Het boek wisselt binnen de delen steeds van verteller en daar moest ik aan wennen. Mijn nieuwsgierigheid won en al gauw kon ik het boek niet meer wegleggen.

Het verhaal gaat over een Indiaas gezin in Amerika. Vader en moeder zijn geëmigreerd en proberen een bestaan op te bouwen in een vreemd land. Het verhaal begint vanuit het perspectief van de moeder en wisselt tussen dat van de oudste dochter en de jongste zoon.

Een prachtige inkijk in de geloofsbeleving van dit gezin en de worsteling van de aanpassing. Als lezer groei je mee met het gezin en de dilemma’s waarmee de gezinsleden te maken krijgen.

Hartverwarmend, hartverscheurend en gewoonweg prachtig.

Het laatste deel van het boek is het verhaal van vader. De vader die zo aan de zijlijn van het gezin lijkt te staan. Dit deel heb ik niet met droge ogen kunnen lezen. Hartverwarmend, hartverscheurend en gewoonweg prachtig.

Natuurlijk is ook dit boek te vinden bij de Bibliotheek Noord-Veluwe.
Biebtipper: Patricia, Medewerker klantcontacten & Leesconsulent

  • Titel: Een plek voor ons
  • Schrijver: Fatima Fahreen Mirza
  • Uitgeverij: Signatuur
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 474