Wij zijn maandag 6 juni (2e Pinksterdag) gesloten

Biebtip 440

Gepubliceerd op: 25 april 2022 13:10

Van wie kreeg Amanda Gorman haar gouden oorbellen met diamanten? Waarom besloot Elisabeth van Beieren ook wel Sisi genoemd, geen sieraden meer te dragen? Voor wie ontwierp de Nederlandse ontwerper Gijs Bakker een broche?

Zij versieren, beschermen en transformeren haar. Zij geven glans aan haar bestaan, maar bepalen nooit haar waarde. De dame en haar sieraden…

Mylo Freeman koos vijftig inspirerende vrouwen van over de hele wereld die met hun sieraden iets te zeggen hebben. Van st­ijlicoon Iris Apfel, aanhanger van het principe ‘more is more’ en koningin Farah Diba met haar enorme collectie tiara’s, tot Madeleine Albright die via haar collectie broches communiceert en Michèle Lamy met haar grill: hun sieraden vertellen iets over wie ze zijn of wie ze willen zijn.

In het boek worden niet alleen de sieraden van beroemdheden uitgelicht. Maar ook de sieraden van onder andere het Zeeuws meisje, het meisje met de parel, de Maori-vrouw en de Masai-vrouw.

Ik heb dit boek gekozen uit nieuwsgierigheid. De nieuwsgierigheid bleef maar de betekenis, de geschiedenis en het geloof achter een sieraad vond ik erg interessant. Het verhaal over het sieraad wordt op de ene pagina beschreven. Op de andere pagina staat een kleurrijke afbeelding van de vrouw.

Wil jij dit boek ook lezen?Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Tera Mensink, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Mylo Freeman
  • Titel: Over dames en sieraden
  • Uitgeverij: Rubinstein
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Aantal pagina’s : 111