Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 46

Gepubliceerd op: 21 maart 2013 13:00

Volgens Linda Jarosch, schrijfster van het boek "Vanaf morgen draag ik rood", staan veel vrouwen op de één of andere manier niet helemaal in hun kracht en zijn ze een deel van hun eigenwaarde kwijtgeraakt.

In haar vrolijk gekleurde en krachtig ogende, uitnodigende boek wil ze vrouwen tonen hoe zij hun "rode kracht" kunnen ontdekken, ontwikkelen en inzetten.

Rood staat voor "in beweging komen", voor het ontwikkelen van nieuwe kracht, voor meer liefde en meer spirit. Voor de schrijfster (zus van de bekende Benedictijner monnik en auteur Anselm Grün!) is de emanciaptie nog niet voltooid zolang vrouwen hun natuurlijke veelzijdigheid, hun "oerkracht" en wijsheid ongebruikt laten en die niet in hun leven en werk integreren. De 21ste eeuw luidt een nieuwe cultuurfase in; na de verzakelijking mag het in deze eeuw weer over mensen gaan en over leven. Linda Janosch laat zien hoe je vanuit die rode kracht wèl jezelf kunt zijn, hoe je àl je talenten inzet, zelf plezier aan je passie beleeft en daarmee tegelijkertijd iets voor je medemens betekent. Juist in deze tijd zijn het de veelzijdige "rode vrouwen" die oude patronen kunnen doorbreken en ieder op hun eigen plek nieuwe dynamiek kunnen brengen. En daar fleurt, volgens Jarosch, de hele samenleving van op!

Het boek is helder en onderhoudend geschreven, in hedendaagse taal, vol spirit, zonder zweverig te worden. Een heerlijk boek voor vrouwen die stappen willen zetten naar een meer gepassioneerd en authentiek leven. Ik heb het met veel plezier en herkenning gelezen!

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Ankie van der Lende, medewerker klantencontacten

  • Schrijver: Linda Jarosch
  • Titel: Vanaf morgen draag ik rood: terug naar je kracht
  • Uitgeverij: Ten Have, Utrecht
  • Jaar van uitgave: 2011
  • Aantal pagina's: 128