Biebtip 460

Gepubliceerd op: 15 september 2022 10:13

In dit ontzettend vermakelijke en leuk geschreven boek neemt Mark Manson op smaakvolle wijze de Westerse manier van leven, met daarin het onophoudelijke streven naar succes en meer, meer, meer…, kritisch onder de loep.

Van het streven naar een perfect lichaam tot groot zakelijk succes, en van volledige spirituele balans tot de ideale partner, dit boek confronteert je met het feit dat het leven simpelweg niet maakbaar is. En dat constant positief denken ook niet de sleutel is naar een gelukkig en succesvol leven.

Want de harde waarheid is dat het leven soms kut is, dat iedereen flinke tekortkomingen heeft, dat inderdaad anderen van alles van je vinden en dat de wereld in chaos verkeerd.

Het centrale thema van Mark is dan ook dat je echt moet stoppen met het druk maken om jezelf. Dus doe je niet anders voor dan je bent, denk niet steeds aan je eigen belemmeringen en wees niet bang om te falen.

In andere woorden: geef gewoon geen f*ck om een heleboel dingen. Want juist dit zorgt er namelijk voor dat je ruimte én tijd over houdt om wél te geven om juist die dingen je écht belangrijk vindt. Want dan voel je lekkerder, zelfverzekerder en focus je je op die dingen die je echt naar het hart staan.

Het gaat er dus niet om dat we leren om van zuur zoet te maken, maar om zuur gewoon beter te verdragen. Ik heb echt met veel plezier en een hele brede glimlach het relaas van Mark in dit boek gelezen. Het is met een knipoog geschreven maar presenteert ook een harde waarheid.

Iets wat we volgens mij allemaal op zijn tijd nodig hebben!

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe! 


Schrijver: Mark Manson Titel: De Edele Kunst van ‘NOT GIVING A F*CK’
Uitgeverij: Lev. (A.W. Bruna)
Jaar van uitgave: 2017
Aantal pagina’s: 224