Biebtip 469

Gepubliceerd op: 21 december 2022 10:18

Ook dat nog, is zoals de ondertitel aangeeft een vrolijke dagboekroman over drie generaties vrouwen. Het beschrijft een jaar van de levens van deze vrouwen en hoe hun leven in één jaar verandert. Het speelt zich dan ook nog eens af tijdens de corona periode, die ook op hun levens de nodige invloed heeft.

Eén van de vrouwen is Roos, een vijftiger die na haar scheiding, haar leven weer probeert op te pakken. Maar dat valt niet mee, haar werk als advocaat, bevalt haar helemaal niet en in haar nieuwe flatje kan ze ook nog niet echt wennen. In haar dagboek schrijft ze de frustraties van zich af. En dat trekt haar dochter Madelief (Maddy) na een verbroken relatie, ook nog bij haar in. Moeder en dochter zijn qua karakter zeer verschillend. Roos houdt van rust en geniet van de natuur en wandelen. Millenial Maddy houdt van actie en denkt dat de wereld om haar draait. Dit levert de nodige spanningen op en ook Maddy begint met het bijhouden van een dagboek. De dagboekfragmenten van moeder en dochter wisselen elkaar af.
De derde vrouw die een belangrijke rol speelt in deze roman en in de levens van Roos en Maddy, is moeder/oma Loes. Dochter Roos lijkt totaal niet op haar moeder. Maddy heeft daarentegen wel een goede band met haar oma. Oma Loes, een voormalig dolle mina, is nog steeds een vrijgevochten vrouw. En nu verzet ze zich tegen hoe ouderen door de samenleving bejegend worden. Ze is druk met het schrijven van een boek hierover.

Doordat moeder en dochter heel verschillend naar hun omgeving en naar elkaar kijken, levert dat een heerlijke roman vol humor op, waar ik een paar heerlijke ontspannen leesuurtjes aan beleefd heb.

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Joke Webbink, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Anya Niewierra & Merel Godelieve
  • Titel: Ook dat nog
  • Uitgeverij: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s: 376