De bibliotheek ’t Harde gaat verhuizen!

Van 24 juni t/m 9 juli is de bibliotheek 't Harde gesloten i.v.m. een verhuizing.

Biebtip 470

Gepubliceerd op: 17 januari 2023 10:04

Ga mee op een spannende reis langs de wonderlijkste plekken van de wereld? Heb je ooit een waterval gezien die eruitziet alsof hij in brand staat? Een grot die vol met helblauwe vuurvliegjes zit? Of een knalroze meer? Ontdek in dit boek de mooiste natuurwonderen waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Een verbluffend natuurboek voor jong en oud!

Soms valt je oog op een boek en word je er als het ware door aangetrokken. ‘Onze adembenemende aarde’ is voor mij zo'n boek. Alleen al de voorkant is zo kleurrijk en bijna onaards, dat ik er meer van wilde weten. Toen ik het even snel doorbladerde werd ik alleen maar nog nieuwsgieriger.

Het is een informatief boek over de mooiste en bijzonderste natuurwonderen van over de hele wereld. Het staat vol prachtige foto's en fantastische tekeningetjes, die laten zien hoe ze zijn ontstaan. Ook is er aandacht voor het leven op deze plekken: “Kunnen er dieren leven?” of “Kun je erin zwemmen?” En dat zonder dat het té uitgebreid wordt. Het boek deelt weetjes over de levende natuur, met aandacht voor bijzondere dieren en planten.

Het boek begint met een wereldkaart waar alle wonderen op staan die in het boek beschreven zijn. En die kaart wordt bij elk wonder in het klein nog even weergegeven, zodat je altijd weet waar je op de wereld bent. Soms staan er ook moeilijke woorden in, die staan achterin dan uitgelegd. Zo is het voor iedereen goed te lezen en te begrijpen.

Het is voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar, maar ik vind het voor iedereen aan te raden om het eens te lezen! Het is daarnaast een mooi naslagwerk voor spreekbeurten en werkstukken.

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de bibliotheek Noord-Veluwe!
Tirtsa van Doorn, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Anita Ganeri
  • Illustraties: Tim Smart
  • Titel: Onze adembenemende aarde. De wonderlijkste plekken van de wereld
  • Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s: 176