Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 53

Gepubliceerd op: 22 maart 2013 06:30

Yann Arthus-Bertrand vliegt al meer dan 10 jaar over de aarde en maakt prachtige luchtfoto's die uiteindelijk gebundeld zijn in dit fotoboek. Bijzonder is de afwisseling tussen panoramische beelden en close-ups, maar altijd gemaakt vanuit vogelperspectief.

Waar gaat het boek over ? Het boek is opgedeeld in 12 rubrieken. Bij elke foto wordt tekst en uitleg gegeven. Terwijl je leest wordt duidelijk dat het niet alleen een boek is om te laten zien hoe mooi de wereld is, maar er is ook veel aandacht voor milieuproblemen en de ontwikkeling van het klimaat.

Wat vond ik ervan ? Ik heb dit boek al verschillende malen mee naar huis genomen en kan er urenlang in bladeren, lezen en kijken. Bij elke foto staan de lengte- en breedtegraden vermeld en het is geweldig om met dit boek bij de pc te gaan zitten, de coördinaten bij Google Earth in te tikken en weg te vliegen naar de betreffende bestemming. Vaak staan daar dan ook weer filmpjes bij of foto's die je 360 graden kunt draaien en andere leuke/interessante informatie over de plek.

Films en website Behalve het boek is er ook een gelijknamige achtdelige documentaireserie op vier dvd's verrschenen. Een voorproefje van de foto's kun je vinden op de site www.yannarthusbertrand.org. Behalve de foto's is hier ontzettend veel informatie te vinden over allerlei projecten van Yann Arthus-Bertrand om de aarde te beschermen.

Voor wie bestemd ? Het is een volwassen boek voor iedereen die van de natuur houdt, voor iedereen die graag reist en voor iedereen die zich ervan wil vergewissen dat de aarde het verdient om gered te worden. Voor kinderen is er een speciale kinderuitgave.

Wilt u dit boek reserveren en ook thuis de hele wereld rondvliegen ? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Hou bij het ophalen wel rekening met gewicht en formaat van dit boek !

Janny Bultman, medewerker klantcontacten & ICT medewerker

  • Titel : De aarde vanuit de hemel : een portret van onze planeet in vogelperspectief
  • Auteur : Yann Arthus-Bertrand
  • Uitgeverij : Lannoo
  • Jaar van uitgave : 2009
  • Aantal pagina's : 436
  • Gewicht : bijna 5 kilo !