Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 57

Gepubliceerd op: 22 maart 2013 09:00

Liz Gilbert realiseert zich dat ze met haar leven een andere richting in wil slaan, en begint aan een bijzondere wereldreis.

Liz Gilbert (Julia Roberts) heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis, een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Kort na haar echtscheiding besluit Ellzabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze drie landen: Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en daar leert ze wat 'la dolce vita' betekent. In India schrobt ze tempelvloeren en ontdekt ze de kracht van meditatie. In Indonesië gaat het om de balans tussen ernst en lichtvoetigheid - en ontmoet ze op het eiland Bali haar grote liefde.

''Eat Pray Love'' is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Elizabeth Gilbert. Deze roman is in Nederland uitgebracht met de titel ''Eten Bidden Beminnen''. Ik vond de inhoud van het boek veel mooier en dieper dan de film. Naar mijn mening heeft de regisseur weinig moeite gedaan om alle vrouwelijke, dramatische clichés te vermijden. Het is een film in het genre "romantisch drama" waarin Julia Roberts schittert als hoofdrolspeelster.

Kijkwijzerbeoordeling: Bestemd voor alle leeftijden

"Wilt u deze dvd ook zien? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!"

Natascha Siedych Medewerker klantencontacten

  • Titel DVD: Eat Pray Love
  • Regie: Ryan Murphy
  • Acteurs: Julia Roberts, Javier Bardem, Viola Davis, Richard Jenkins, Billy Crudup
  • Speelduur: 139 minuten
  • Impressum: Hilversum : Sony Pictures Home Entertainment, 2011