Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 58

Gepubliceerd op: 22 maart 2013 10:00

LEZEN IS LEUK! Gedichten over letters, lezen, boeken, voorlezen, leren lezen, bibliotheek, boeken zonder papier, lezen in bed... geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar; bestaat er zoiets? Jazeker!

In de bundel "Leesletters" zijn hierover maar liefst vijftig gedichten verzameld. Dit is natuurlijk HET onderwerp waar het bij de bibliotheek om draait: lezen. En dat lezen heel erg leuk is, dat blijkt wel uit deze gedichten. De gedichten in "Leesletters" zijn geschreven door verschillende bekende kinderboekenschrijvers, zoals Edward van de Vendel, Sjoerd Kuyper, Annie M.G. Schmidt en Hans Hagen. Ik vind ze allemaal even mooi.

Wat lezen met je doet, dat vertelt Hans Kuyper zo prachtig. Hij beschrijft hoe fijn het is om onder tafel een boek te lezen. Hij sluit zijn gedicht af met de volgende regels: "Het boek is een machinistje, de tafel is de trein. Ze brengen mij naar elke plek waar ik maar wil zijn." De bundel "Leesletters" kun je vinden in de bibliotheek bij de informatieve boeken voor de jongste kinderen. Vraag het maar aan één van de medewerkers. Elke avond voorlezen is een feest! En hebben vader of moeder even niet zo veel tijd? Pak dan een gedichtenbundel. Gedichten zijn net kleine verhaaltjes en dat is heerlijk lezen. Daar heb je altijd tijd voor (over). Begin met deze bundel en word overtuigd: Lezen is leuk!

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!

Karin Wolf; specialist jeugd

  • Schrijver: Verschillende auteurs
  • Titel: Leesletters
  • Uitgeverij: De inktvis
  • Jaar van uitgave: 2011
  • Aantal pagina's: 87