Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 67

Gepubliceerd op: 28 maart 2013 08:45

De vreemde cijfers en letters op de witte achtergrond van de kaft suggereren het al; dit kan wel eens een heel spannend verhaal zijn!

Jem, de 15-jarige hoofdpersoon in dit boek, heeft een bijzondere gave: ze kan in iemands ogen zien wat de sterfdatum van die persoon is. Als ze Spider ontmoet, ziet ze dat hij nog maar een paar weken te leven heeft. Wanneer de twee jongeren een dagje samen op stap zijn, en in de rij staan voor de Londen Eye (het grote reuzenrad aan de Theems), beseft Jem dat er iets verschrikkelijks staat te gebeuren. Samen met Spider rent ze weg. Meteen daarop vindt een explosie plaats, waarbij vele doden en gewonden vallen. De wegvluchtende jongeren worden verdacht van een terroristische aanslag. Men wil weten waarom ze wegrenden van de brug. Jem vertelt het niet, want wie zou haar geloven?

Het verhaal is ingehouden verteld en goed gecomponeerd. En spannend is het zeker, vooral door het vermoeden dat Spider zal overlijden en Jem verwoede pogingen doet om het tij te keren. De bijzondere 'handicap' van Jem is voor haar heel belastend is: het is nogal niet zwaar om te weten wat iemands sterfdatum zal zijn! Wat zeg je daarover tegen die persoon? Vertel je het wel of niet? Daar zit ze elke dag mee. Zo weet ze ook van haar moeder en haar oma wanneer ze gaan sterven. Dat is erg triest, ook omdat ze weet dat ze het niet kan veranderen.

"Deadline"is deel 1 in de serie van 3 en wordt gevolgd door 'De chaos' en 'Oneindig' . Geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar.

"Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!"

Liesbeth Postma-Karssen, specialist collectie

  • Schrijver: Rachel Ward
  • Titel: Deadline
  • Uitgeverij: Lemniscaat
  • Jaar van uitgave: 2010
  • Aantal pagina's: 285