Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 68

Gepubliceerd op: 28 maart 2013 09:45

De pubermeisjes Anna en Francesca wonen in hetzelfde appartementencomplex in Piombino, een klein industriestadje aan de Italiaanse kust met uitzicht op het eiland Elba.

Elba is voor de rijken en de toeristen, en onbereikbaar voor het gewone volk, dat zijn brood verdient in de staalfabrieken van Piombino. De meisjes zijn vanaf hun vroege jeugd onafscheidelijk, maar op de drempel van volwassenheid ontstaat er verwijdering en beconcurreren zij elkaar in vrouwelijke schoonheid. Anna en Francesca proberen om de bedrukte sfeer thuis in de troosteloze arbeiderswijk te ontvluchten in een rauw uitgaansleven. Dan komt op een dag de liefde uit onverwachte hoek, waardoor de onverwoestbare vriendschap tussen de meisjes begint te wankelen.

"Staal" is het romandebuut van de Italiaanse schrijfster Silvia Avallone, waarvoor zij in 2011 de "Prix des lecteurs " kreeg. Haar familie is afkomstig uit Piombino en zij heeft daar veel vakanties door gebracht. Zij heeft de sfeer dan ook heel goed weten te treffen. Je voelt de hitte, je ruikt de staalfabrieken en je leeft mee met de inwoners, die blijven hopen op een beter leven.

"Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!"

Margriet Gregoire; medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Silvia Avallone
  • Titel: Staal
  • Uitgeverij: de Bezige Bij
  • Jaar van uit gave: 2010
  • Aantal pagina's: 351