Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 71

Gepubliceerd op: 4 april 2013 09:00

`Tsjik` is de Nederlandse versie van de bestseller `Tschick` geschreven door de Duitse striptekenaar Wolfgang Herrndorf. Hoofdpersoon Maik Klingenberg is veertien jaar als hij bebloed en besmeurd op het bureau van de Duitse snelwegpolitie zit. Hij wordt onwel, valt van zijn stoel en belandt in een ziekenhuis. Hij moet betrokken zijn geweest bij een ongeluk.

Wat ging hieraan vooraf? Maik is niet happy en vindt zijn leven saai en zwaar. Zijn moeder is een alcoholverslaafde en moet naar de ontwenningskliniek. Zijn vader gaat op zakenreis met `een assistente`. Als Maik een opstel voor de klas heeft voorgelezen, krijgt hij van zijn medeleerlingen de bijnaam: Psycho.

Tot overmaat van ramp is Maik smoorverliefd op Tatjana, maar zij is totaal niet geïnteresseerd in hem. Klasgenoten van het Berlijns gymnasium vinden hem een loser die het bij de meisjes moet afleggen tegen de mooie André. Het ziet er naar uit dat Maik de grote vakantie in zijn eentje door zal brengen bij het zwembad van de ouderlijke villa. Maar dan duikt Tsjik op, die eigenlijk André Tsjichatsjov heet. Hij woont in één van de aso-torenflats in Berlijn en heeft het op de een of andere manier tot het gymnasium weten te schoppen. Wanneer Tsjik een oude Lada `leent`, begint voor de twee vrienden een groteske reis kriskras door het oosten van Duitsland.

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. De roman zal zowel bij jongeren als volwassenen zeker aanslaan.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!

Natascha Siedych, Medewerker klantencontacten

Schrijver: Wolfgang Herrndorf

Titel: Tsjik

Uitgeverij: Amsterdam : Cossee

Jaar van uitgave: 2011

Aantal pagina’s: 255