Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 72

Gepubliceerd op: 4 april 2013 09:56

Wanneer ben je een kampioen? Victor is een heel sportieve jongen en kan fantastisch goed zwemmen. Hij is al kampioen vlinderslag van de provincie Friesland en heeft een prachtige sportcarrière in het vooruitzicht.

Op een mooie lentedag verzorgt hij zijn pony en raakt met zijn enkel verstrikt in het halstertouw. Dan gaat het helemaal mis. De pony schrikt en slaat op hol. Victor wordt kilometers lang meegesleept. Hij overleeft het afgrijselijke ongeluk, maar verliest zijn onderbeen. Hij gaat naar een revalidatiecentrum en er volgt een lange herstelperiode. 

Natuurlijk is hij boos, teleurgesteld en verdrietig. Victor is ook bang dat hij nooit meer zal zwemmen. Toch neemt zijn vader hem weer mee naar het zwembad. Dit gaat zeker niet vanzelf, maar Victor is een enorme doorzetter. Uiteindelijk wordt hij weer zwemkampioen! Het verhaal lijkt ongelofelijk, maar niets is minder waar. Dit is het echte verhaal van Olivier van de Voort , opgeschreven door Corien Oranje. Het is een spannend boek dat je in één ruk uit zult lezen! Je krijgt enorme bewondering voor de hoofdpersoon, een echte kampioen. Achterin het boek staan foto’s en krantenberichten over de ‘echte’ Victor.

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!

Karin Wolf-Antink, domeinspecialist bij De Bibliotheek Noord-Veluwe

  • Schrijver: Corien Oranje
  • Titel: Kampioen
  • Uitgeverij: Heerenveen : Columbus
  • Jaar van uitgave: 2011
  • Aantal pagina’s: 192
  • Bibliotheekplaatsing: B (voor kinderen van 9 – 12 jaar)