Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 73

Gepubliceerd op: 4 april 2013 15:30

Colin Singleton valt op meisjes die Katherine heten. Hij heeft net zijn highschool diploma gehaald en is voor de negentiende keer gedumpt door een meisje dat Katherine heet.

Hij is een wonderkind dat bang is  nooit een genie te worden en heeft zoveel liefdesverdriet dat het pijn doet. Zijn vriend Hassan vindt dat Collin wel wat afleiding kan gebruiken en neemt hem mee op een roadtrip. Waarheen of waarom? Ze weten het niet en rijden zomaar doelloos rond. Dan komen ze  in het dorp Gutsho en  ontmoeten daar Lindsey. Hollis, de moeder van Lindsey biedt hen zelfs werk aan. De vrienden besluiten een paar weken te blijven en beleven allerlei avonturen. 

Colin is een wat wereldvreemd type. Zijn hobby is het maken van anagrammen en hij wil beroemd worden met een Theorema, een wiskundige stelling waarbij je van twee mensen uitzoekt of ze Dumpers of Gedumpten zijn. Vriend Hassan is een niet-doener: hij is lui maar is ook goed in het niet doen van dingen die hij niet hoort te doen. Hij heeft nog nooit gedronken, of drugs gebruikt of het met meisjes aangelegd of mensen in elkaar geslagen of gestolen of zo. Ik vond het een heel grappig boek. Het is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar en het gaat over echte vriendschap.

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe

Diana Pater, strategisch beleidsmedewerker, Epe en Elburg

  • Schrijver: John Green
  • Titel: Negentien keer Katherine
  • Uitgeverij: Lemniscaat
  • Jaar van uitgave: 2007
  • Aantal pagina’s: 308