Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 77

Gepubliceerd op: 5 april 2013 05:30

Na de dood van hun ouders wordt de kleine tweeling Lotte en Anna op abrupte wijze gescheiden. Lotte groeit op in Nederland en Anna in Duitsland. Twee geheel verschillende werelden.

Kort voor de Tweede Wereldoorlog vinden zij elkaar in Duitsland terug. Het weerzien loopt op een teleurstelling uit. Door hun verschillende ervaringen tijdens de oorlog groeien zij verder uit elkaar. Anna trouwt met een SS’er Martin, David, Lotte’s joodse verloofde wordt afgevoerd naar Auswitchz. Als Anna en Lotte elkaar weerzien na de oorlog is de breuk definitief. Vijftig jaar na hun laatste pijnlijke ontmoeting probeert Anna nog één  keer in contact te komen met haar tweelingzus.

Dit is een fantastische film, met goed acteerwerk en mooie beelden. De film is niet zozeer een oorlogsfilm, maar laat zien hoe twee personen verschillend opgroeien door in een ander milieu te leven.  Alhoewel deze film al 10 jaar geleden is verschenen blijf ik dit een van de mooiste Nederlandse films vinden die ik heb gezien. Een echte aanrader voor degene die hem nog niet kent!

Wilt u deze dvd ook bekijken? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!

Alie Smit, medewerker klantcontacten

  • Titel: De Tweeling, een dvd naar een roman van Tessa de Loo
  • Regie: Ben Somogaart
  • Met Ellen Vogel, Thekla Reuten, Gudrun Okras en Nadja Uhl
  • Leeftijdsadvies: 12+