Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 78

Gepubliceerd op: 5 april 2013 06:00

In “Dagboek van een poes” is Poef aan het woord. Poef is de poes van de Staartloze Tweebenigen : Bril en Rok.

Poef vertelt over alledaagse gebeurtenissen. Ze schaamt zich voor haar naam : jaloers somt ze de namen van katten op die ze buiten ontmoet : Madonna, Thelonious, Napoleon, Justine, Sokrates … en zelf moet ze het doen met Poef !

Bril en Rok zijn vaak aan het werk, Rok gaat ‘s morgens de deur uit, en komt ’s avonds pas de deur weer in. Volgens Poef is het heel goed mogelijk dat Rok de hele dag achter de deur blijft staan. Het werk van Bril is binnen en bestaat uit het zitten achter zijn werkmachine.

Dreigend Ding is één van Poef’s grootste angsten. Als Werker dat te voorschijn haalt uit zijn donkere bergplaats, vlucht Poef weg. Dreigend Ding maakt een brullend geluid en heeft een lelijke lange slurf. Op rustige momenten krabt Poef aan Bril’s stoel. Rok wordt hier altijd heel boos om. Poef heeft een krabpaal maar weigert deze te gebruiken.

Poef vertelt dat ze in een DW ( Draagbare Woning ) mee mag naar Fransenland. Daar mag ze naar buiten en heeft al snel een vogel te pakken. Poef brengt de vogel naar de keuken en raakt ernstig beledigd als ze merkt dat haar inspanningen niet worden beloond door Rok. Hondverdikkeme! Hond mag Poef eigenlijk niet zeggen, maar niemand kan Poef tegenhouden om het te denken.

Ik vind dit een klein juweeltje van een boek. Het heeft maar 63 pagina’s, je hebt het zo uit, maar ik had wel het hele boekje door een glimlach om mijn mond. Een boekje met liefde geschreven en uitsluitend bedoeld voor kattenliefhebbers. Niet denken, ik heb nog zoveel te lezen, dit juweeltje is een must-read voor kattenfreaks en kan er moeiteloos even tussendoor.

Wil jij dit boekje ook lezen ? Je vindt het bij de bibliotheek Noord-Veluwe!

Janny Bultman, medewerker Klantcontacten & ICT-medewerker

  • Schrijver : Remco Campert
  • Titel : Dagboek van een poes
  • Uitgever : De Bezige Bij
  • Jaar van uitgave: 2007
  • Aantal pagina’s: 63