Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 79

Gepubliceerd op: 5 april 2013 06:30

Dit liefdesverhaal speelt zich af in Antwerpen. Arjun en Juma zijn de hoofdpersonen en zij hebben al negen maanden een relatie.

Het verhaal begint met een afspraak van hen beiden op Station Antwerpen Centraal. De twee hebben hun verhouding verborgen gehouden voor hun ouders, maar Arjun vindt dat ze het nu moeten vertellen. Juma schrikt hiervan en vlucht weg met de metro. Arjun heeft angst voor afgesloten ruimtes en volgt haar bovengronds op eigen wijze: hij doet aan parkour, een vorm van bewegen waarbij je grenzen verlegt en hindernissen overwint.

De reden waarom Juma wegloopt en waarom ze hun relatie geheim hebben gehouden wordt gaandeweg duidelijk. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld: dat van Arjun (ik-figuur), Juma, Juma’s oma, Arjuns beste vriend Mo, hun ouders en een straatmuzikant. Hierdoor ontrafelt de lezer stukje bij beetje hoe Arjun en Juma elkaar hebben leren kennen en waarom hun ouders hen in de weg staan. Maar is dat eigenlijk wel zo? 

Ik vond dit een heel krachtig en origineel verhaal in Vlaams taalgebruik, verteld in mooie, dansende zinnen.  Alle hoofdstuktitels verwijzen naar de locatie waar het personage zich bevindt. Achterin staat een plattegrond van de routes die Juma ondergronds en Arjun bovengronds in Antwerpen afleggen. Zeker als je Antwerpen een beetje kent, is dit boek een echte aanrader. Vanaf ca. 15 jaar.

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe

Rita van Lierop, domeinspecialist

  • Schrijver: Marita de Sterck
  • Titel: Niet zonder liefde
  • Uitgeverij: Querido
  • Jaar van uitgave: 2012
  • Aantal pagina’s: 163