Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 81

Gepubliceerd op: 5 april 2013 07:30

Biebtip 81 Gepubliceerd op: 5 april 2013 “De rode wolf” is de vijfde Zweedse misdaadroman met de sympathieke Annika Bengtzon in de hoofdrol. Zij is een onderzoeksjournaliste uit Stockholm, getrouwd en heeft twee kinderen.

Annika is bezig met een serie artikelen over terrorisme. Ze gaat naar industriestad Lulea in het hoge noorden voor een onderzoek naar een dertig jaar geleden gepleegde, nooit opgehelderde aanslag op de grote luchtmachtbasis daar. Tegelijkertijd keert een oude, doodzieke terrorist na dertig jaar terug naar Lulea om te sterven en om orde op zaken te stellen. Maar dan verongelukt Annika's informant onder verdachte omstandigheden.

Deze  goed geschreven, uitstekende psychologische misdaadroman heeft een sterk plot waarin de spanning langzaam wordt opgebouwd. De controversiële en toch gevoeleige  hoofdpersoon Annika Bengtzon wordt een steeds interessantere persoonlijkheid en vecht in deze roman ook met haar eigen “demonen”. De eerdere misdaadromans van de Zweedse schrijfster (1962) kregen drie en vier sterren in VN's Detective & Thrillergids en zijn in meer dan 25 talen vertaald.

Ik ben een Marklund-fan en dit boek kan ik zeker net als haar andere boeken aanraden (“Studio zes”, “Het testament van Nobel”). Naar mijn mening onderscheiden zich de psychologische thrillers van Liza Marklund  van werken van andere thrillerschrijvers door diepgang en een mooi taalgebruik. Zeker het proberen waard!

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!

Natascha Siedych, Medewerker klantencontacten

  • Schrijver: Liza Marklund
  • Titel: De Rode wolf
  • Uitgeverij: Breda : De Geus
  • Jaar van uitgave: 2011
  • Aantal pagina’s: 472