Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 85

Gepubliceerd op: 5 april 2013 10:29

“Wat is het mooi donker” is in alle opzichten een bijzonder prentenboek voor peuters.

Het zwarte poesje van het omslag kun je voelen –het is van zwart fluweel – en komt op elke bladzijde terug in steeds een andere setting op reis door de nacht. Telkens beginnen de tegenover elkaar liggende bladzijden links met de titel, rechts zien we iets wat met het donker te maken heeft; 1 maan, het poesje met 2 grote ogen, dat schuilt in de vuilnisbak voor de nachtelijke regen, 3 verlichte ramen, 4 autolichten op de weg, 5 vuurvliegjes en heel veel sterren!

Het boek heeft een zwarte ondergrond met zilveren en roze fluorescerende afbeeldingen en een taupe kleur. De tekst is summier, de bladzijden zijn van hardkarton met mooi afgeronde hoeken. Met name als je het boek bij lamplicht –dus in de avond – gebruikt, geeft het een mooi effect. Het is behalve als voelboek, telboek, zoekboek –waar is het poesje? – bruikbaar om peuters vertrouwd te maken met het donker.

Dit eerste in het Nederlands uitgegeven boek van deze illustratrice doet uitkijken naar meer. Met recht: een bijzonder vormgegeven boek, waar veel peuters plezier aan kunnen bleven.

“Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!”

Adry Prade; domeinspecialist backoffice

  Schrijver: Hayashi, Emiri

  • Titel: Wat is het mooi donker
  • Uitgeverij: Clavis
  • Jaar van uitgave: 2012
  • Aantal pagina’s: 12