Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 86

Gepubliceerd op: 5 april 2013 13:21

V. Swchwrm, negen jaar, wil schrijver worden. Niet “zomaar” een schrijver, maar een schrijver van Bijzondere Boeken.

Mensen die zijn boeken lezen moeten er vrolijk van worden en ophouden met oorlog voeren. Dat schrijven doet hij in het geheim, alleen zijn grootvader weet het. En de koningin natuurlijk. Want zij weet alles. En ze kent haar onderdanen. In de film draait het erom dat V. Swchwrm (schuilnaam) op zoek is naar een eerste zin voor zijn boek. Van die zin moeten mensen onderste boven vallen. Hij heeft al een laatste: “en toen begon het te sneeuwen”. Heel langzaam het duurde maanden, lukt het om iets te schrijven. Het eerste woord was ik. Daarna schreef hij verder…

Swchwrm haalt zijn inspiratie uit zijn directe omgeving en vooral uit zijn fantasie. Hij geeft zijn vader een kameel voor zijn verjaardag en ziet de koningin rondjes vliegen door de lucht. Een school die alleen maar tienen geeft en een meester die verliefd wordt. Dit zijn slechts enkele van de vele vermakelijke voorvallen.

“Mijn avonturen door V. Swchwrm” (spreek uit als Sjroem) is een leuke, bijzondere, originele familiefilm, die niet in een hokje te plaatsen is. Vooral het acteertalent van de hoofdrolspeler maakt het een plezier om naar deze film te kijken. Een echte aanrader voor basisschoolleerlingen, ouders en opa’s en oma’s!

Wil jij deze dvd ook bekijken? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!

Alie Smit, medewerker klantcontacten

  • Titel DVD: “Mijn avonturen door V. SWCHWRM”, naar het gelijknamige boek van Toon Tellegen.
  • Hoofdrollen: Dennis Reinsma als Swchwrm, Georgina Verbaan als koningin en Hans Dagelet als grootvader.
  • Regisseur: Froukje Tan
  • Speelduur: 86 minuten
  • Jaar: 2012