Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 91

Gepubliceerd op: 15 mei 2013 15:53

De hoofdpersonen in dit boek voor jongeren zijn Emily en Sam. Het is liefde op het eerste gezicht als deze twee elkaar voor het eerst ontmoeten.

Emily is helemaal onder de indruk van Sam omdat hij anders is dan de jongens die ze kent: hij is niet oppervlakkig, praat niet steeds over zichzelf en is nog knap ook! De situatie van Sam en zijn jongere broertje Riddle is niet alledaags: zij gaan niet naar school, moeten hun eten bij elkaar scharrelen, wonen in een bouwval en zijn voortdurend “on the run” omdat hun vader leeft van misdadige activiteiten en stemmen in zijn hoofd hem zeggen dat hij moet vluchten. Sam voelt zich erg verantwoordelijk voor zijn jongere broer die een zwakke gezondheid heeft.

Sam en Riddle vinden bij Emily thuis voor het eerst in jaren de warmte, liefde en aandacht die zij bij hun psychisch gestoorde vader missen. Als Sam’s vader de geheime liefde van Sam en Emiliy ontdekt draait hij helemaal door. Hij ontvoert zijn zoons en slaat weer op de vlucht. Vanaf dat moment is de grote vraag: “zullen Emily en Sam elkaar ooit terugzien?”.

“Ik zal er zijn” is een spannend overlevingsverhaal dat boeit vanaf het begin tot en met het schitterende einde. Het boek is niet alleen spannend, maar ook mooi en ontroerend. Het hoofdthema is verliefdheid. Het boek speelt zich af in de Verenigde Staten en is geschreven voor jongeren vanaf ongeveer 15 jaar.

“Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!”

Rita van Lierop, domeinspecialist de Bibliotheek Noord-Veluwe

  • Schrijver: Sloan, Holly Goldberg
  • Titel: Ik zal er zijn
  • Uitgeverij: Querido
  • Jaar van uitgave: 2012
  • Aantal pagina’s: 317