Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 92

Gepubliceerd op: 31 mei 2013 15:50

“Blauwe maandag” is het eerste deel van een serie van het schrijversechtpaar, dat publiceert onder de naam Nicci French.

Hun vaste hoofdpersoon is de psychoanalyticus Frieda Klein. Eén van haar patiënten is Alan Dekker. Hij vertelt haar dat hij droomt van een eigen kind. Een jongetje met rood haar en sproeten. Kort daarna verdwijnt er een jongetje, Matthew Faraday. Hij heeft rood haar en sproeten. Frieda Klein vreest dat haar patiënt betrokken is bij de verdwijning van Matthew. Hoewel het tegen de gedragscode van haar vak ingaat, besluit ze contact te zoeken met de politie.

Hoofdinspecteur Malcolm Karlsson is zeer geïnteresseerd in wat Frieda Klein hem vertelt. Vooral omdat Alan Dekker ruim twintig jaar geleden vergelijkbare dromen had. Dat is opmerkelijk, want precies 22 jaar geleden verdween Joanna Vine. Het vijf jaar oude meisje liep op straat en was van het ene op het andere moment verdwenen. De zaak werd nooit opgelost. Matthew Faraday en Joanne Vine waren op het moment van de verdwijning even oud, en ze waren in de buurt van een snoepwinkel. Het lijkt erop dat dezelfde dader van toen opnieuw heeft toegeslagen.

Deze psychologische thriller heeft mij zeer geïntrigeerd. Geschreven in soepele taal, met een spannende opbouw en verrassende plotwending is “Blauwe maandag” een echte “pageturner”.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Natascha Siedych, Medewerker klantencontacten

  • Schrijver: Nicci French
  • Titel: Blauwe maandag
  • Uitgeverij: Amsterdam : Anthos
  • Jaar van uitgave: 2011
  • Aantal pagina’s: 369