Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Computercursisten ontvangen certificaat van wethouder van den Berg

Gepubliceerd op: 23 februari 2024 14:45

Wethouder Gert van den Berg heeft vrijdagochtend certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de computercursus bij de bibliotheek in Epe. Gemeente Epe heeft deze cursus over basisfuncties van de computer aangeboden aan de deelnemers.

Wethouder van den Berg feliciteerde de deelnemers met hun certificaten. “Het is belangrijk om digitaal vaardig te zijn. Ook bij alledaagse zaken zoals bijvoorbeeld een waterstoring. Als je niet met de computer werkt kom je er bijna niet meer achter wat er aan de hand is en wat je moet doen. Maar ook voor het opslaan van foto’s is het belangrijk om te weten hoe zaken werken.”

De deelnemers hebben veel geleerd, ze zijn blij en trots dat ze de cursus gevolgd hebben. “Ik heb nu echt meer vertrouwen in wat ik doe met de computer”, “Ik voel me veiliger en kan internet nu beter gebruiken”, “Het was spannend om aan de cursus mee te doen, maar ook leuk”. Het belang voor de deelnemers blijkt ook uit de uitspraak “Zonder internet wordt je wereld kleiner”. “Het is fijn om gezamenlijk een cursus te volgen, fijn om in een groep te werken. Je merkt dat je niet de enige bent die iets niet weet.”
De deelnemers zijn blij met de trainers. “De trainers zijn goed, geduldig en vriendelijk.” De trainers ontvingen zelfs een bloemetje van een van cursisten.

Trainers Tera en Conny prijzen de deelnemers “De cursisten waren heel leergierig. Ze waren steeds ruim op tijd aanwezig en maakten enthousiast hun huiswerk. Het is een leuke groep. Ontmoeting en gezelligheid zijn ook belangrijk.”

Wethouder van den Berg overhandigde de deelnemers hun certificaat en bovendien een mooie roos namens de gemeente Epe. De deelnemers stelden dat erg op prijs.

De wethouder sprak zijn waardering uit naar de deelnemers. “Goed dat jullie deze stap gezet hebben en een cursus gevolgd hebben. Je kunt bijna niet meer functioneren zonder computerkennis. Dat veel cursisten doorgaan met de cursus over DigiD is verstandig, want DigiD wordt steeds belangrijker.”