Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen.

Taalvrijwilligers gezocht

Gepubliceerd op: 14 september 2020 17:32

De Taalpunten van de Bibliotheek zoeken mensen die willen helpen bij de Nederlandse les aan volwassenen. Taalvrijwilligers begeleiden iemand die beter Nederlands wil leren spreken, lezen en/of schrijven.

Er wordt gezocht naar vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersen, die flexibel en geduldig zijn en eenmaal per week tijd hebben voor de begeleiding van een vaste deelnemer uit Nederland of een ander land.

Nieuwe taalvrijwilligers volgen eerst een basistraining Taal voor het leven, van 4 dagdelen. Ook krijgen ze advies en begeleiding van de taalpuntdocent, bijvoorbeeld op didactisch gebied. De taalpuntdocent koppelt de taalvrijwilliger aan een deelnemer met een taalvraag.

De trainingen starten bij voldoende aanmeldingen. Uiteraard wordt er gewerkt volgens de RIVM richtlijnen.

Aanmelden of meer informatie? Mail naar info@bibliotheeknoordveluwe.nl of neem contact op met de taalpuntdocent