Taalvrijwilligers gezocht

Gepubliceerd op: 4 november 2022 11:22

Vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn en anderen te helpen met het beter leren spreken, lezen of schrijven ervan? Meld je dan aan bij Taalpunt Epe/Vaassen of Taalpunt Heerde van de Bibliotheek Noord-Veluwe en wordt taalvrijwilliger van één of meer volwassenen.

Voordat je aan de slag gaat, krijg je een training van 5 dagdelen waarin je informatie krijgt over werkwijze en materialen. De training wordt gegeven op dinsdagochtend en start op 15 november. De training is afwisselend bij de bibliotheken in Epe en Vaassen. Na de training kun je aan de slag en zoekt het Taalpunt een deelnemer die bij jou en je kwaliteiten past.

Als taalvrijwilliger begeleidt je iemand één keer per week circa 1,5 uur. In de bibliotheek of tijdens een wandeling praten jullie over alledaagse zaken als hobby of werk. Of jullie lezen samen een krantenartikel, je helpt met het schrijven van een e-mail of je helpt met het leren van digitale vaardigheden.
Wil je meer weten of je aanmelden? Neem contact op met Margriet Breet van Taalpunt Epe/Vaassen en Taalpunt Heerde. Tel: 06-12660976 of stuur een mail naar taalpuntepe@bibliotheeknoordveluwe.nl

Taalvrijwilligers hebben een belangrijke rol bij het Taalpunt. Als taalvrijwilliger heb je een positief effect op het leren van de taal, de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de deelnemer.